Η Peugeot αλλάζει τα δεδομένα με την τεχνητή νοημοσύνη

Η Peugeot εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στο σύστημα των αυτοκινήτων της. 

Η Peugeot αλλάζει τα δεδομένα με την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει για τα καλά και έχει εισχωρήσει και στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Peugeot κάνει το βήμα παραπάνω διευκολύνοντας τη ζωή των πελατών της.

Συγκεκριμένα η γαλλική εταιρεία προσφέρει και την τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στους πελάτες της. Το ChatGPT ενσωματώνεται στο i-Cockpit, ενεργοποιείται μέσω του ψηφιακού βοηθού «OK PEUGEOT» και μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση προσφέροντας πρωτοφανή εμπειρία εξυπηρέτησης.

Το ChatGPT έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει τις απαντήσεις του στην κεντρική οθόνη αφής που δεσπόζει στην καμπίνα και έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε μία γκάμα αρκετών ερωτήσεων.

Εκτός του συστήματος πλοήγησης μπορεί να πληροφορήσει τον οδηγό για την Ιστορία μίας πόλης, ενώ μπορεί να ψυχαγωγήσει τα παιδιά σε περίπτωση πολύωρου ταξιδιού.

Η γαλλική φίρμα εισάγει το ChatGPT στο i-Cockpit όλων των μοντέλων της τελευταίας γενιάς που είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλοήγησης. Τα διαθέσιμα μοντέλα περιλαμβάνουν: το νέο 208, το νέο 2008, το νέο 308, το νέο 308 SW, το νέο 408, το νέο 508, το νέο 508 SW, το νέο E-3008, το νέο E-RIFTER, το νέο E-TRAVELLER, το νέο E-Partner, το νέο E-Expert και σύντομα το νέο E-5008.

Όσοι διαθέτουν συμβατά μοντέλα, μπορούν να ενεργοποιήσουν το νέο σύστημα μέσω του Peugeot Service Store. Μέχρι στιγμής το ChatGPT είναι διαθέσιμο στη γλώσσα της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας.