Ροβανπέρα: Ντεμπούτο στους αγώνες πίστας

Το πρώτο βήμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο WRC, Κάλε Ροβανπέρα σε μια νέα κατηγορία θα τον βρει πίσω από το τιμόνι μιας Porsche και όχι ενός Toyota. 

Ροβανπέρα: Ντεμπούτο στους αγώνες πίστας

Ήταν θέμα χρόνου. Ο Κάλε Ροβανπέρα πήρε ένα είδος διακοπών από τα ράλι, πηγαίνοντας με μερική απασχόληση στο WRC, για να απολαύσει λίγο τα ωραία πράγματα στη ζωή και να πειραματιστεί λίγο.

Το να ανταλλάξει τους δημόσιους δρόμους και τις σημειώσεις ταχύτητας με κλειστές πίστες ήταν πάντα στα σχέδια. Το ερώτημα ήταν πότε και πώς. Και τώρα ξέρουμε ένα μέρος της απάντησης: Το ντεμπούτο του Ροβανπέρα σε αγώνες πίστας δεν θα γίνει με Toyota - αντίθετα, θα συμμετάσχει στο Porsche Carrera Cup Benelux.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε ήδη διαφοροποιήσει τις αγωνιστικές του δραστηριότητες συμμετέχοντας στο drifting, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων σειρών όπως η Formula Drift Japan και το Drift Masters Europe - αλλά το Porsche Carrera Cup θα αποτελέσει το πρώτο του βήμα στους παραδοσιακούς αγώνες πίστας.

Ο Ροβανπέρα θα οδηγήσει ένα αυτοκίνητο Porsche 911 GT3 Cup γενιάς 992 που έχει προετοιμάσει η RedAnt Racing σε τέσσερις από τους έξι αγώνες της σειράς Benelux, ενώ οι τέσσερις εν λόγω αγώνες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το ημερολόγιο της σειράς περιλαμβάνει αγώνες στο Spa-Francorchamps, Zandvoort, Imola, Assen, Red Bull Ring και Zolder - μια εξαιρετική επιλογή πίστας για να επιλέξει ο Ροβανπέρα.

«Είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου να αγωνιστώ σε αγώνες πίστας», δήλωσε ο Ροβανπέρα. «Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Νομίζω ότι η σειρά Benelux είναι αρκετά καλή- υπάρχουν νέοι οδηγοί αλλά και εκείνοι με μεγάλη εμπειρία, οπότε θα είναι μεγάλη πρόκληση για μένα απέναντί τους. Αλλά θα είναι μια καλή εμπειρία εκμάθησης για μένα».