WRC: Ο Νεβίλ έχει τα μάτια του στον ουρανό ενόψει του Ράλλυ Σουηδίας

Ο Τιερί Νεβίλ, πρωτοπόρος του WRC, θα παρακολουθεί όσο λίγοι την πρόγνωση του καιρού για την βόρεια Σουηδία.

WRC: Ο Νεβίλ έχει τα μάτια του στον ουρανό ενόψει του Ράλλυ Σουηδίας

Μετά την συγκλονιστική νίκη του στον πρώτο γύρο του Ράλλυ Μόντε Κάρλο τον περασμένο μήνα, ο Τιερί Νεβίλ θα τρέξει πρώτος στον αγώνα στους χιονισμένους δρόμους γύρω από το Umeå στο Ράλλυ Σουηδίας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Βέλγος θα ελπίζει ότι αυτές οι διαδρομές δεν θα είναι πολύ γεμάτες χιόνι. Το βαρύ χιόνι που θα πέσει την επόμενη εβδομάδα ή μεταξύ της αναγνωριστικής και του ίδιου του ράλι θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση του πρώτου στο δρόμο - αναγκάζοντάς τον να λειτουργήσει ως εκχιονιστικό μηχάνημα, καθαρίζοντας τις διαδρομές και βελτιώνοντας την πρόσφυση για όσους ακολουθούν.

«Πρέπει να δούμε πώς θα είναι οι συνθήκες όταν φτάσουμε εκεί», δήλωσε. «Αν η επιφάνεια είναι πραγματικά παγωμένη και σκληρή, τότε ο δρόμος μπορεί να είναι καλός για εμάς - αλλά αν υπάρχει πολύ χιόνι στο δρόμο και οι συνθήκες είναι δύσκολες, τότε μπορεί να παλέψουμε για τις θέσεις πιο κάτω, ίσως για την πέμπτη ή την έκτη θέση.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η πρόσφυση είναι καλή. Αν είναι, τότε νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για τη νίκη».

Ο σουηδικός αγώνας θα είναι η πρώτη φετινή εμφάνιση του παγκόσμιου πρωταθλητή Κάλε Ροβανπέρα στο φετινό WRC, αφού ο οδηγός του Toyota GR Yaris Rally1 έχασε την πρεμιέρα της σεζόν στις γαλλικές Άλπεις.