Άσος στο μανίκι της MINI το νέο Aceman

Το Aceman είναι το ολοκαίνουριο crossover της MINI, που έρχεται για να ενισχύσει την επιτυχημένη πορεία του Countryman. Aφού δοκιμάστηκε σε παγωμένες συνθήκες στην Σκανδιναβία, απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των δοκιμών του σε θερμότερα κλίματα στην Αμερική.

Άσος στο μανίκι της MINI το νέο Aceman

Το νέο Countryman πατάει πάνω στην πλατφόρμα της ΒΜW Χ1, γεγονός που το κάνει μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Για να καλύψει το κενό που προκύπτει στη γκάμα της, η ΜΙΝΙ σκοπεύει να ρίξει στην αγορά έναν…«άσο». Το Aceman πρεσβεύει αυτό που οι Βρετανοί ονομάζουν «Χαρισματική Απλότητα» (Charismatic Simplicity).Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, όπου ακόμα και το καμουφλάζ είναι ιδιαίτερο, τα μεγάλα φωτιστικά σώματα τοποθετούνται ψηλά -πάνω από τη μάσκα και τον προφυλακτήρα στον προφυλακτήρα, κάτω από τον οποίο φαίνεται ένας αεραγωγός σε ορθογώνιο σχήμα. Φυσικά η μάσκα είναι κλειστή, καθότι πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Πολύ όμορφης σχεδίασης είναι και οι πεντάκτινες ζάντες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 20 ίντσες. Στο πίσω μέρος παραμένει η πολύ όμορφη λεπτομέρεια με τα φώτα που σχηματίζουν την βρετανική σημαία. Στοιχεία που θα υιοθετηθούν από το πρωτότυπο Aceman που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το ίδιο ισχύει και για τις διαστάσεις του, καθότι θα είναι ένα μικρό crossover. Το μήκος του θα φτάνει τα 4.050 χλστ., το πλάτος τα 1.990 χλστ., το ύψος τα 1.590 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.605 χλστ.


Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την Ε και την SE. H πρώτη θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά, απόδοσης 181 ίππων. Μάλιστα η μπαταρία των 40 kWh μπορεί να χαρίσει έως και 300 χιλιόμετρα αυτονομία. Εάν αναζητάτε μεγαλύτερη ισχύ, η δεύτερη έκδοση θα αποδίδει 215 ίππους και λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας των 50 kWh, θα εξασφαλίζει 100 επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας φτάνοντας τα 400 χλμ. Υπομονή μερικούς μήνες ακόμη, καθώς η MINI έχει ανακοινώσει πως το ντεμπούτο του Aceman θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

Πηγή: autogreeknews.gr