Ένα Grand Cherokee για τις ειδικές δυνάμεις

Όχι της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά των Ιταλών Carabinieri.

Ένα Grand Cherokee για τις ειδικές δυνάμεις

Με ένα ακόμη αυτοκίνητο του Ομίλου FCA εξοπλίζονται τα σώματα ασφαλείας της Ιταλίας. Αυτή τη φορά είναι το Jeep Grand Cherokee που «ντύθηκε» στα χρώματα των Carabinieri και συγκεκριμένα της αντιτρομοκρατικής μονάδας (κάτι σαν τη δική μας ΕΚΑΜ).

Συνολικά 19 Grand Cherokee θα παραδοθούν έως τα τέλη του 2018, όλα εξοπλισμένα με τον 3λιτρο V6 diesel 190 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση. Σε αρκετά σημεία του μεγάλου off road της Jeep έχει προστεθεί θωράκιση, όπως στο παρμπρίζ, στα πλαϊνά παράθυρα, το αμάξωμα. Όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, έχουν τοποθετηθεί run-flat ελαστικά. Η ανάρτηση έχει γίνει πιο σκληρή, ώστε να περιορίζονται οι κλίσεις στις στροφές.

Πέρα από τα ειδικά μπλε φώτα LED και τον ασύρματο, το Grand Cherokee της αντιτρομοκρατικής φέρει το σύστημα Odino που το συνδέει σε πραγματικό χρόνο με τις βάσεις δεδομένων της ιταλικής αστυνομίας, της υπηρεσίας ταξινόμησης οχημάτων και της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών.

Tip: Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Polizia και τους Carabinieri; Η Polizia di Stato είναι η κρατική αστυνομία που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι Carabinieri αποτελούν επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων και υπάγονται στο Υπουργείο Αμύνης.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ SUV, DS 7 CROSSBACK

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NEO KIA CEED 1.0 TURBO

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας