Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Διατήρησε το προβάδισμά του ο Έβανς

Ο Έλφιν Έβανς διατήρησε το προβάδισμά του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο έπειτα από τρεις δοκιμές ταχύτητας με πάγο το πρωί της Παρασκευής (26/1), αλλά ο συμπαίκτης του, Σεμπαστιάν Οζιέ τον ακολουθούσε.

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Διατήρησε το προβάδισμά του ο Έβανς

Ο Έλφιν Έβανς, οδηγώντας ένα GR Yaris Rally1 για την Toyota Gazoo Racing, επέδειξε κυριαρχία στις νυχτερινές διαδρομές της Πέμπτης (25/1), όταν εξασφάλισε προβάδισμα 15,1 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, στους ολισθηρούς ορεινούς δρόμους δυτικά του Gap, δεν μπόρεσε να επαναλάβει την ίδια επίδοση.

Μια προσεκτική πορεία στην εναρκτήρια διαδρομή από το Saint-Léger-les-Mélèzes στο La Bâtie-Neuve μείωσε τη διαφορά του Έβανς στα 5,3 δευτερόλεπτα. Το προβάδισμά του θα είχε μειωθεί περαιτέρω στην Ε.Δ. 4, αν ο Τιερί Νεβίλ δεν είχε γυρίσει το Hyundai i20 N σε ένα κομμάτι πάγου, χάνοντας 10 δευτερόλεπτα.

Όμως ο Σεμπαστιάν Οζιέ, εννέα φορές νικητής στο Μόντε Κάρλο, πραγματοποίησε μια εκπληκτική επίδοση στο τελευταίο σκέλος από το La Bréole στο Selonnet, πηγαίνοντας ταχύτερος κατά 11,2 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν αρκετό για τον Γάλλο να προσπεράσει τον Νεβίλ και να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση στη γενική, ενώ μείωσε επίσης το προβάδισμα του Έβανς σε μόλις 10,7 δευτερόλεπτα πριν από τον επαναλαμβανόμενο απογευματινό γύρο.