Θυμάστε αυτό το ιδιαίτερο Clio V6;

Πισωκίνητο και με τη μηχανή πίσω από τα εμπρός καθίσματα.

Θυμάστε αυτό το ιδιαίτερο Clio V6;

Το Clio RS είναι από τα πιο γρήγορα supermini μοντέλα της αγοράς και η Renault έχει προχωρήσει σε αρκετές ξεχωριστές εκδόσεις του hothatch. Για παράδειγμα η παραπάνω έκδοση βασίζεται στην δεύτερη γενιά του Clio, με τη διαφορά όμως ότι η Renaultsport τοποθέτησε έναν V6 κινητήρα πίσω από τα εμπρός καθίσματα και η κίνηση προέρχεται αποκλειστικά από τον πίσω άξονα.

Το Clio V6 έμεινε στην παραγωγή από 2001 έως το 2005 και για την εποχή του τα 6,2 sec για τη διαδικασία 0-96 km/h ήταν πραγματικά ένας πολύ καλός χρόνος. Ταυτόχρονα, μπορεί να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 235 km/h. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3λιτρο μοτέρ αποδίδει 230 ίππους, δηλαδή 10 ίππους επιπλέον από το νέο Clio RS.

Ένα από τα ξεχωριστά Clio που έφτιαξε η Renault θα περάσει τη διαδικασία πλειστηριασμού στο Silverstone Auctions στις 10 Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο που θα βγει στο σφυρί κατασκευάστηκε το 2002 και έχει σημειώσει 80.744 χιλιόμετρα στο οδόστρωμα. Ταυτόχρονα, φέρει μεταξύ άλλων και βιβλίο service. Το μόνο αρνητικό, που θα είναι και ο λόγος που θα ρίξει την τιμή του, είναι ότι το τιμόνι βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, ωστόσο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ.
Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι ένα καθημερινό όχημα και σίγουρα θα χρειαστεί αρκετές ώρες εξάσκησης για να μπορεί κανείς να το οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NEO KIA CEED 1.0 TURBO

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ FIAT 500X 1.0 TURBO