WRC: Ο Έβανς «ζεσταίνεται» για τις δοκιμές στο Μόντε Κάρλο

Ο επικεφαλής οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για την πρεμιέρα του WRC 2024, το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο στις δοκιμές πριν από τον αγώνα την επόμενη εβδομάδα.

WRC: Ο Έβανς «ζεσταίνεται» για τις δοκιμές στο Μόντε Κάρλο

Ο Έλφιν Έβανς, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο περσινό WRC, δεν είχε την ευκαιρία να καθίσει στο Yaris στη Φινλανδία τον περασμένο μήνα, καθώς ανάρρωνε από τους τραυματισμούς που υπέστη σε ατύχημα με τη μοτοσικλέτα.

Μιλώντας μετά τις γιορτινές διακοπές, ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, επιβεβαίωσε ότι ο Ουαλός είναι πολύ καλά σε φόρμα για την νέα σεζόν.

«Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα [των δοκιμών]», δήλωσε ο Φινλανδός. «Το σχέδιο είναι το ίδιο, ο Έλφιν θα κάνει δοκιμές με τους υπόλοιπους οδηγούς. Είχε χάσει κάποια οδήγηση στη Φινλανδία τον περασμένο μήνα, αλλά αυτό ήταν περισσότερο μια ευκαιρία για τους οδηγούς να κάνουν κάποια πρώιμα δρομολόγια στη Σουηδία, όταν είχαμε καλές συνθήκες στη Φινλανδία.

Δεν νομίζω ότι έχασε τόσο πολύ, ο Τάκα [Κατσούτα] μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ημέρα του, οπότε εξακολουθήσαμε να έχουμε λίγο χρόνο με το αυτοκίνητο. Τώρα ο Έλφιν μπορεί να επιστρέψει στις δοκιμές πριν τον αγώνα και να βεβαιωθεί ότι είναι έτοιμος για την έναρξη της σεζόν».

Αφού ξεκίνησε τη θητεία του στην Toyota με δύο δυνατές θέσεις στο βάθρο στο πριγκιπάτο, ο Έβανς βγήκε εκτός δρόμου ενώ ήταν δεύτερος το 2022 και υπέστη ένα κλατάρισμα ενώ βρισκόταν στη μάχη για τη νίκη με τον συμπαίκτη του Σεμπαστιάν Οζιέ πριν από 12 μήνες.