WRC: Ο Ροβάνπερα δεν θα διεκδικήσει τον τίτλο του 2024

Ο Καλέ Ροβάνπερα ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στους μισούς αγώνες του WRC της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

WRC: Ο Ροβάνπερα δεν θα διεκδικήσει τον τίτλο του 2024

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον κόσμο του WRC η απόφαση του Καλέ Ροβάνπερα να μη διεκδικήσει τον τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής επέκτεινε για αρκετά χρόνια το συμβόλαιό του με την Toyota, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα τρέξει στους μισούς αγώνες του 2024.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Ο σημαντικότερος λόγος για αυτή την απόφαση είναι ότι οδηγώ σε ράλλυ ήδη 15 χρόνια, που είναι πολύς καιρός. Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν φυσικά απίστευτες, όμως πολύ απαιτητικές τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια να μάχεσαι για το πρωτάθλημα και να γυρνάς όλο τον πλανήτη για τους αγώνες.

Οπότε ένιωσα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλευτώ την επόμενη σεζόν για να γεμίσω τις μπαταρίες μου, να ανανεωθώ πνευματικά και στη συνέχεια να επιστρέψω με πλήρη εμπλοκή για να παλέψω για τους τίτλους με κάθε δύναμη. Όπως γνωρίζετε μου αρέσει κάθε μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την επόμενη χρονιά θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, οπότε ίσως σας δω σε αγώνες ντριφτ και σε άλλες συναρπαστικές διοργανώσεις. Αλλά και στα ράλλυ που θα επιλέξουμε να αγωνιστούμε. Αυτά προς το παρόν, θα σας δω στις ειδικές διαδρομές την επόμενη χρόνια».