Παγκόσμιο ρεκόρ από BMW M4 1.000 ίππων (+video)

Ο S58 τείνει να εξελιχθεί στον 2JZ ή τον VR38DETT της σύγχρονης εποχής. Συμπτωματικά είναι επίσης εξακύλινδρος, όπως τα θρυλικά μοτέρ της Supra MKIV και του GT-R, με τεράστια έφεση στη βελτίωση και άνεση σε ιπποδυνάμεις που φτάνουν, ή ακόμα και ξεπερνούν, τα 1.000 άλογα

Παγκόσμιο ρεκόρ από BMW M4 1.000 ίππων (+video)

Ο 3.0λιτρος υπερτροφοδοτούμενος straight six της BMW κάνει «παπάδες» στα μηχανοστάσια των M3 και M4 (G80/G82), αλλά και παγκόσμια ρεκόρ.

Η κίτρινη Competition που βλέπουμε δεν δίνει στόχο, αλλά πρόκειται για την ταχύτερη M4 του πλανήτη στο 400άρι! Εξελιγμένος από την αμερικανική AutoCraft BMW, ο S58 διαθέτει πλέον αλλαγμένα όλα του τα κινούμενη μέρη με ενισχυμένα, μεγαλύτερες αντλίες βενζίνης και νερού, εξυπακούεται μπεκιέρα και intercooler υψηλής παροχής, νέο εγκέφαλο και ολόσωμη εξάτμιση, αλλά πάνω από όλα ένα θεόρατο (μονό τώρα) τούρμπο να υπεπληρώνει το θάλαμο καύσης. Αλλαγές συναντάμε και στη μετάδοση, με ειδικά σχεδιασμένα γρανάζια στο 8άρι αυτόματο, αναθεωρημένο λογισμικό, μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού και ολοκαίνουργια διαφορικά.

Η ανάρτηση αντίθετα παραμένει εργοστασιακή, εξαιρώντας ένα σετ ελατήρια χαμηλώματος της KW, ενώ τα ελαστικά είναι ημισλίκ και φτάνουν τα 285 χλστ. πέλματος γύρω-γύρω, περιβάλλοντας τις 19άρες ζάντες M Performance. Απειλητική μεν εμφανισιακά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν της φαίνεται ότι μπορεί να καταδικάσει hypercars στο 0-400 μέτρα. Ούτε ότι έχει 1.000 ίππους κάτω από το καπό. Βασικά αρκετά περισσότερους, καθώς 1.000 άλογα έχει δείξει το δυναμόμετρο στους τροχούς! Συνυπολογίζοντας τις απώλειες, που δεν είναι και λίγες λόγω τετρακίνησης, μπορούμε να περιμένουμε κοντά στα 1.200 άτια στο στρόφαλο.

Το σίγουρο είναι πως κόντρα στο χρονόμετρο, όλη αυτή η δύναμη κάνει δουλειά. Η «1000άρα» M4 πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στα 8,89 δλ. με ταχύτητα εξόδου 251,05 χλμ./ώρα, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για G80 ή G82. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης δηλώνει αισιόδοξος για ακόμα καλύτερα μελλοντικά περάσματα, μέχρι και στα 8,6 δλ.

Πηγή: autogreeknews.gr