WRC: Τι κρατάμε από το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης (vids)

Οι πρωταθλητές στέφθηκαν, η Ιστορία γράφτηκε και η δράση συνεχίστηκε. Ας ανατρέξουμε σε μερικά από τα βασικά σημεία συζήτησης από το παρθενικό Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης.

WRC: Τι κρατάμε από το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης (vids)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Με βάση το γεγονός ότι εξασφάλισε back-to-back τίτλους στο WRC, δικαιωματικά αυτός ο τίτλος αξίζει στον Κάλε Ροβανπέρα. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Φινλανδός έρχεται να προστεθεί στους Μίκι Μπιάζιον, Βάλτερ Ρερλ και Κάρλος Σάινθ ως δύο φορές νικητής.

Ο οδηγός του Toyota GR Yaris έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει στην Κεντρική Ευρώπη, δημιουργώντας ένα επιβλητικό προβάδισμα στην αρχή του αγώνα, το οποίο τελικά άφησε τον συναθλητή του Έλφιν Έβανς που κυνηγούσε τον τίτλο να παίζει το παιχνίδι της αναπλήρωσης.

Όταν ο Έβανς λύγισε κάτω από την πίεση και έπεσε εκτός συναγωνισμού, ο Ροβανπέρα ουσιαστικά θυσίασε τις πιθανότητές του να πάρει τη νίκη στο ράλλυ - επιτρέποντας στον Τιερί Νεβίλ να ξεφύγει μπροστά, ενώ ο ίδιος εξασφάλισε ότι θα ήταν στον τερματισμό για να διεκδικήσει το απόλυτο βραβείο. Είναι αυτό το επίπεδο ωριμότητας που έχει ήδη αποφέρει στον Φινλανδό δύο παγκόσμιους τίτλους σε τόσο νεαρή ηλικία.

Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΜΝΗΜΌΝΕΥΤΗ ΕΙΔΙΚΗ
Η Ε.Δ. 11, το πρώτο πέρασμα του Knaus Tabbert Bayerischer Wald στη Γερμανία, ήταν το σημείο όπου η δυναμική άλλαξε εντελώς.

Ο Έβανς, που πάλευε σκληρά για να πιάσει τον Ροβανπέρα, ξεκόλλησε σε μια γλιστερή δεξιά στροφή και γλίστρησε το GR Yaris του μέσα από μια πόρτα αχυρώνα. Ο Ροβανπέρα, γνωρίζοντας ότι το παράπτωμα του συναδέλφου του είχε ουσιαστικά εγγυηθεί τον τίτλο σε αυτόν, υποχώρησε αμέσως, πέφτοντας στη δεύτερη θέση της γενικής, καθώς ο Νεβίλ έτρεχε μπροστά.

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΈΚΠΛΗΞΗ
Όταν ο Αντρέας Μίκελσεν έχασε σχεδόν 10 λεπτά προσπαθώντας να βγάλει το Śkoda Fabia RS Rally2 από την τσεχική βλάστηση το πρωί της Παρασκευής, όλοι νομίζαμε ότι θα περιμέναμε το Ράλλυ Ιαπωνίας για να στεφθεί ο πρωταθλητής του WRC2. Παραδόξως, ωστόσο, ο Νορβηγός οδηγός έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο - παρά το γεγονός ότι τερμάτισε σε απόσταση μεγαλύτερη από 13 λεπτά από τον νικητή του αγώνα (WRC2) Νικολά Σιαμίν.

Η εγκατάλειψη του Γιοάν Ροσέλ σήμαινε ότι ο Γκας Γκρινσμιθ ήταν ο μόνος άλλος οδηγός που ρεαλιστικά στεκόταν ακόμα στο δρόμο του Μίκελσεν, αν και και ο ίδιος είχε βιώσει μια αναποδιά με τη μορφή ενός κλαταρίσματος το πρωί της Παρασκευής.

Για να ανακόψει τους πανηγυρισμούς του Μίκελσεν, ο Βρετανός χρειαζόταν απλώς έναν χρόνο στην πρώτη τριάδα στην Wolf Power Stage - αλλά ένα σπινάρισμα εξασφάλισε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. Ο Μίκελσεν, από την άλλη πλευρά, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο για το φινάλε και κατέκτησε το στέμμα με έναν γύρο λιγότερο.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΈΨΕΤΕ ΠΟΤΈ
Η Τσεχική Δημοκρατία φιλοξενεί μερικούς από τους πιο παθιασμένους οπαδούς ράλλυ στον κόσμο, αλλά, πριν από την περασμένη εβδομάδα, η χώρα δεν είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν γύρο του WRC. Αυτή ήταν η στιγμή που οι Τσέχοι οπαδοί ονειρεύονταν - και η τελετουργική εκκίνηση της Πέμπτης στην πρωτεύουσα Πράγα πραγματοποίησε αυτά τα όνειρα.