Λουμπέ: Ψάχνει αυτοπεποίθηση στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Ο οδηγός της M-Sport Ford, Πιέρ-Λουί Λουμπέ, αποφεύγει κάθε πρόβλεψη αποτελέσματος στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης της επόμενης εβδομάδας, καθώς αναζητά έναν τερματισμό που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του μαζί με τον νέο του συνοδηγό Μπέντζαμιν Βέιγας.

Λουμπέ: Ψάχνει αυτοπεποίθηση στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ ξεκινά τον προτελευταίο γύρο του WRC την επόμενη εβδομάδα (26-29 Οκτωβρίου) με νέο συνεργάτη τον Μπέντζαμιν Βέιγας - έναν άνθρωπο που έχει συνηθίσει να εργάζεται με μια εργοστασιακή ομάδα WRC, έχοντας προηγουμένως οδηγήσει μαζί με τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο 45χρονος Γάλλος γίνεται ο τρίτος συνοδηγός του Λουμπέ μέσα σε 12 μήνες, μετά τους Νίκολας Γκίλσουλ και Βενσάν Λαντέ.

Ο 26χρονος δοκίμασε το Ford Puma Rally1 στην Τσεχία την περασμένη εβδομάδα και παραδέχθηκε ότι ανυπομονούσε να επιστρέψει στην άσφαλτο για πρώτη φορά μετά το Ράλλυ Κροατίας τον Απρίλιο.

«Η δοκιμή ήταν καλή», δήλωσε. «Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, ήταν ωραία - η αίσθηση ήταν καλή. Για την επόμενη εβδομάδα, δεν θέλω να σκέφτομαι πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Με έναν νέο συνοδηγό θέλω απλώς να κάνω ένα καλό ράλι. Είναι το πρώτο ράλι με τον Benjamin, οπότε προσπαθώ να χτίσω την αυτοπεποίθηση και να κάνω ένα κανονικό ράλι».

Ο Κορσικανός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πιθανότητές του για ένα κορυφαίο αποτέλεσμα θα μπορούσαν να εξαρτηθούν από τον καιρό στην εκδήλωση Τσεχίας-Γερμανίας-Αυστρίας.

«Αν έρθει βροχή», δήλωσε ο Λουμπέ, «αν όντως βρέξει, τότε ο δρόμος θα γίνεται όλο και πιο βρώμικος με όλα τα αυτοκίνητα που περνούν και το να τρέχεις πιο πίσω στο δρόμο θα μπορούσε να είναι δύσκολο. Πρέπει να δούμε τι θα έρθει».