40 χρόνια ιστορίας της Audi Sport GmbH

Στις 10 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 40 χρόνια ιστορίας της Audi Sport GmbH, η οποία προήλθε ως μετεξέλιξη της quattro GmbH. Στις αρχές του καλοκαιριού, η Audi ξεκίνησε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτής της επετείου παράλληλα με το Nürburgring 24 Hours και μια έκθεση στις εγκαταστάσεις του Neckarsulm.

40 χρόνια ιστορίας της Audi Sport GmbH

Η quattro GmbH ιδρύθηκε το 1983 και το 2016 μετονομάστηκε σε Audi Sport GmbH: Σήμερα, η θυγατρική της AUDI AG που ανήκει εξ ολοκλήρου στη μητρική εταιρεία, διαμορφώνει τη σπορ και ξεχωριστή εικόνα της premium μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια, ακόμα πιο δυναμική από ποτέ.

Ενίσχυση δεσμών με πελάτες και ένθερμους φίλους μέσω άμεσης επαφής

Στις 14 Οκτωβρίου 2023, το κοινό θα απολαύσει μια μοναδική εκδήλωση με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα μέσα και γύρω από το Audi Forum Neckarsulm. Από τις 11 π.μ., η Audi Sport GmbH και η AUDI AG θα έχουν δυναμική παρουσία στους χώρους του εργοστασίου στο Neckarsulm. Οι εργαζόμενοι της μάρκας θα βρίσκονται εκεί, σε άμεση επαφή με τους πελάτες, για να προσφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η έκθεση με τίτλο «40 χρόνια Audi Sport GmbH – Η γοητεία συναντά τις επιδόσεις», που λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου, παρέχει επίσης μοναδικές εικόνες και πληροφορίες για την Audi Sport.

Όσοι ενδιαφέρονται, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αποκλειστικές ξεναγήσεις στο γειτονικό εργοστάσιο του Böllinger Höfe, το οποίο αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του Neckarsulm. Εκεί, η Audi Sport GmbH χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό καινοτόμου υψηλής τεχνολογίας και αποδεδειγμένης δεξιοτεχνίας για να κατασκευάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο RS, το Audi RS e-tron GT, καθώς και το σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, το Audi R8.

Μια σειρά από ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα από την πλούσια γκάμα της Audi Sport GmbH θα θα είναι εκεί, για να τα θαυμάσουν οι επισκέπτες. Ανάμεσά τους, σε περίοπτη θέση το τετρακίνητο Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2022. Το αμιγώς ηλεκτρικό, σε μία και μοναδική εκτέλεση, είναι μια επανερμηνεία του αρχικού quattro των αρχών της δεκαετίας του 1980. Επιπλέον, οι επιτυχημένοι οδηγοί αγώνων της Audi Sport, Rinaldo “Dindo” Capello και Luca Engstler, θα είναι παρόντες επί σκηνής, για συζητήσεις με το κοινό καθώς και για αυτόγραφα και selfies με τους θαυμαστές.

Εορταστικές εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της Audi Sport GmbH ξεκίνησαν τον Μάιο, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό. Τέσσερα Audi R8 LMS με ειδικά διακοσμητικά γραφικά από την ένδοξη ιστορία της μάρκας, τράβηξαν την προσοχή περίπου 235.000 θαυμαστών στο Nürburgring 24 Hours. Τα εκφραστικά σχέδια των αγωνιστικών αυτοκινήτων GT3 ερμήνευσαν εκ νέου αξέχαστες ιστορικές εμφανίσεις της Audi σε αγώνες πίστας και ράλλυ. Η παρουσίαση μοντέλων RS του παρελθόντος και του παρόντος, συμπεριλαμβανομένου του Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, ενθουσίασε το κοινό.

Έξι εβδομάδες μετά την εμφάνισή της στο Nürburgring, η Audi πέρασε στο επόμενο κεφάλαιο στο σχεδιαστικό θέμα «Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον», παρουσιάζοντας νέα γραφιστικά σχέδια στο “2023 Spa 24 Hours”. Τα R8 LMS μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο Βέλγιο, όσον αφορά τα αποτελέσματα στην πίστα: Η μάρκα κέρδισε το διάσημο τρόπαιο «Coupe du Roi» ως ο καλύτερος κατασκευαστής στον αγώνα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αγώνας GT3 στον κόσμο και διεξάγεται στη διάσημη πίστα Grand Prix στο Spa.

Ρεκόρ πωλήσεων με στρατηγική εστιασμένη στο μέλλον

Το Audi RS e-tron GT ice race edition, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, είναι αυτή τη στιγμή το δημιουργικό αποκορύφωμα της στρατηγικής. Περιορισμένης παραγωγής στις μόλις 99 μονάδες, η ειδική έκδοση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου RS ενσαρκώνει μια νέα καινοτόμο έκφραση εξατομικευμένης σχεδίασης. Μαζί με τα άλλα 15 μοντέλα υψηλών επιδόσεων της γκάμας, το RS e-tron GT αντιπροσωπεύει μια πληρέστατη απ’ όλες τις πλευρές πρόταση της Audi Sport.

Οι πολύ επιτυχημένες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν τη στρατηγική της Audi Sport GmbH. Μετά την επιτυχία του 2021, η εταιρεία σημείωσε και πάλι ρεκόρ πωλήσεων το 2022, με 45.515 πωλήσεις οχημάτων, αύξηση 15,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εκτός από την ανάπτυξη και παραγωγή μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η Audi Sport GmbH δραστηριοποιείται σε τρεις ακόμα επιχειρηματικούς τομείς: εξατομίκευση οχημάτων (Audi exclusive, εξοπλισμός Audi Sport), Audi collection (συλλογές lifestyle υψηλής ποιότητας) και μηχανοκίνητο αθλητισμό (εργοστασιακές και ιδιωτικές ομάδες/αγωνιζόμενοι).

Πηγή: autogreeknews.gr