Τάνακ: «Διαφορετικό είδος πρόκλησης η Χιλή»

Ο νικητής του Ράλλυ Χιλής, Οτ Τάνακ μίλησε για τη διαφορετική προσέγγιση που χρειαζόταν για να πετύχει τη δεύτερη επιτυχία του στη σεζόν με το M-Sport Ford Puma Rally1 Hybrid.

Τάνακ: «Διαφορετικό είδος πρόκλησης η Χιλή»

Ο Οτ Τάνακ κυριάρχησε στη διοργάνωση με έδρα το Κονσεπσιόν, κερδίζοντας επτά από τις 16 ειδικές διαδρομές, για να ελέγξει τον 11ο γύρο του WRC, ο οποίος ήταν κατά καιρούς στρατηγικός και περίπλοκος. Η νίκη του Τάνακ δημιουργήθηκε από μια εμπνευσμένη επιλογή ελαστικών το πρωί του Σαββάτου και εξαιρετικό ρυθμό στο δεύτερο γύρο στους ίδιους δρόμους της Χιλής.

Ο Εσθονός δήλωσε: «Αυτό το ράλλυ ήταν ένα διαφορετικό είδος πρόκλησης. Ήταν διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως - είχε να κάνει πολύ με τη διαχείριση [των ελαστικών] και το πώς να περάσουμε το βρόχο [των δοκιμασιών]. Δεν είχε να κάνει τόσο πολύ με τις καθαρές επιδόσεις.

Σίγουρα είναι ωραίο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από το ράλλυ μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτές οι θετικές δονήσεις πάντα βοηθούν, οπότε είμαι σίγουρος ότι ήταν μια σπουδαία εβδομάδα για την ομάδα».

Ο Τάνακ ήταν επίσης κολακευτικός για το ίδιο το ράλλυ. Έχοντας κερδίσει την αρχική διοργάνωση το 2019, ο Εσθονός διατηρεί το 100% των νικών του στη νοτιοαμερικανική διοργάνωση.

«Οι δρόμοι εδώ είναι υπέροχοι», δήλωσε ο Τάνακ , «και πρόκειται σίγουρα για μια πολύ ωραία διοργάνωση».

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρίτσαρντ Μίλενερ δήλωσε ότι η κυρίαρχη εμφάνιση του Τάνακ ήταν το τέλειο παράδειγμα του γιατί η M-Sport Ford ήταν τόσο πρόθυμη να υπογράψει τον πρωταθλητή του WRC 2019 στην αρχή της σεζόν. Πριν από την Κυριακή, η βρετανική ομάδα δεν είχε κερδίσει ράλλυ από τη Σουηδία τον Φεβρουάριο.

«Αυτό δείχνει γιατί θέλαμε τόσο απεγνωσμένα να έχουμε τον Οτ στην ομάδα στην αρχή της χρονιάς», εξήγησε ο Μίλενερ. «Μπορούμε όλοι να φύγουμε πολύ χαρούμενοι. Είναι τόσο μακρύς ο δρόμος για να φτάσουμε εδώ και το να φύγουμε με τη νίκη είναι πραγματικά ξεχωριστό.

Η ομάδα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να βοηθήσει τον Οτ και τον Μάρτιν [Γιαρβεόγια, συνοδηγός] αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά, τελικά, ο Οτ έδειξε και πάλι τις ικανότητές του και την κλάση του. Κατάφερε να ελέγξει την πρωτοπορία λίγο πολύ από το μεσημέρι του Σαββάτου και, μετά από μια μεγάλη ώθηση την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, ουσιαστικά έδωσε στον εαυτό του την καλύτερη ευκαιρία από την αρχή».