Η Ferrari KC23 ξεσηκώνει το Φιοράνο (+video)

Στις αρχές Ιουλίου η Ferrari παρουσίασε μια μοναδική κατασκευή, με βάση την αγωνιστική 488 GT3. Η KC23 αποτελεί προϊόν του τμήματος Special Projects, ούσα απολύτως εστιασμένη στη χρήση πίστας. 

 Η Ferrari KC23 ξεσηκώνει το Φιοράνο (+video)

Εκεί από όπου προέρχεται, έχει εξελιχθεί και κανονικά προορίζεται, άσχετα που πιθανότατα να βγαίνει από το γκαράζ μόνο για στατικές παρουσιάσεις. Ένα αυτοκίνητο δουλεμένο στο θρυλικό Φιοράνο, το οποίο και αναστατώνει κατά το τελευταίο στάδιο δοκιμών.

Ολόκληρο το ανθρακονημάτινο αμάξωμα έχει σχεδιαστεί με βάση τις επιταγές της αεροδυναμικής, έχοντας ένα εμπρός μέρος όπου δεσπόζουν οι αεραγωγοί και οι μορφοποιητές αέρα, ένα προφίλ που θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος κι ένα πίσω μέρος όπου κυριαρχούν οι τεραστίων διαστάσεων διαχύτης και αεροτομή. Τα λεπτά LED φανάρια εμπρός-πίσω ταιριάζουν ιδανικά με το σχεδιαστικό μοτίβο, αφήνοντας το μάτι να τρέφεται από τις γραμμές και τις αεροδυναμικές πτυχές του κορμιού της νέας Ferrari.

Οι αεραγωγοί στο πλάι, στο ύψος των πίσω φτερών, είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι και πτυσσόμενοι. Όποτε ο κινητήρας χρειάζεται περισσότερη ψύξη, ανοίγουν και εκτείνονται προς τα έξω. Όταν χρειάζεται χαμηλότερη μετωπική επιφάνεια (στις υψηλές ταχύτητες, για παράδειγμα) ή το αυτοκίνητο δεν κινείται, επιστρέφουν στη θέση τους. Δεκτική στις αλλαγές είναι και η αεροτομή, καθώς εκτός από πλήρως ρυθμιζόμενη είναι και αφαιρούμενη, για να βελτιώνει την εμφάνιση της KC23 όταν δεν χρησιμοποιείται! Ίδια κατεύθυνση μεταξύ πίστας και «πασαρέλας» ακολουθείται στις ζάντες: όποτε είναι να γράψει χρόνους (καλή ώρα), η KC23 φοράει 18άρηδες τροχούς και σλικ ελαστικά. Όταν κάθεται στο γκαράζ ή συλλέγει βλέμματα σε κάποια έκθεση, φοράει πατούμενα 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω.

Κάτω από το σκληροπυρηνικό και απολύτως εστιασμένο παρουσιαστικό, κρύβεται ο γνώριμος 3.9 V8 twinturbo. Οι Ιταλοί δεν ανακοινώνουν τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την αγωνιστική εκδοχή που βρίσκουμε στην 488 GT3, ενδεχομένως απαλλαγμένη από τους περιορισμούς των κανονισμών του πρωταθλήματος WEC. Στην πρωταθλήτρια 488 αποδίδει 600 ίππους και 780 Nm, όμως δεν αποκλείεται στην KC23 να ξεπερνά τα 700 άλογα.

Η μια και μοναδική KC23 έκανε μια τελευταία βόλτα από την ιδιόκτητη πίστα της Ferrari, πριν να πάρει το δρόμο για τον ζάπλουτο ιδιοκτήτη της. Τιμή δεν μας δίνει το Μαρανέλο, αλλά το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι 1,5-2,0 εκατ. ευρώ.

autogreeknews.gr