Οζιέ: Στρέφεται στο ντεμπούτο του στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ άφησε πίσω του την απογοήτευση του Ράλλυ Ακρόπολις και ανυπομονεί ήδη για την επόμενη έξοδό του στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο.

Οζιέ: Στρέφεται στο ντεμπούτο του στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φαινόταν έτοιμος να κερδίσει τον 10ο γύρο του φετινού WRC την περασμένη εβδομάδα, αλλά έμεινε εκτός στην τελευταία διαδρομή της προτελευταίας ημέρας, όταν το Toyota GR Yaris υπέστη ζημιά στην πίσω ανάρτηση.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος αγωνίζεται σε βάση μερικής απασχόλησης, θα απουσιάσει από τον επόμενο γύρο στη Χιλή, αλλά ελπίζει να επιστρέψει στη δράση για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης (26 - 29 Οκτωβρίου), μια εντελώς νέα ασφάλτινη διοργάνωση που χρησιμοποιεί ειδικές διαδρομές στη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχία.

«Αυτό θα είναι σαν μια εγχώρια διοργάνωση», δήλωσε ο Γάλλος στο WRC.com. «Είναι κοντά στο μέρος όπου ζω, δηλαδή στο Μόναχο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχω πάει ποτέ καθόλου σε αυτή την περιοχή. Θα είναι ένα πολύ νέο ράλλυ για, υποθέτω, όλες τις ομάδες.

Όταν φτάσουμε εκεί, αμέσως θα υπάρξει πολλή δουλειά και πολλές προετοιμασίες, επειδή όλα θα είναι καινούργια. Άκουσα ότι η Τσεχία είναι πολύ δύσκολη με γρήγορους, ολισθηρούς δρόμους και πολύ κακοτράχαλα. Δεν είμαι τόσο σίγουρος από την πλευρά της Γερμανίας, αλλά θα δούμε».

Σχετικά με την απόφασή του να επανεκκινήσει την Κυριακή στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός διεκδίκησης ενός γενικού αποτελέσματος, ο Οζιέ πρόσθεσε: «Το κίνητρο δεν ήταν το πιο εύκολο να βρεθεί, αλλά στο τέλος το έκανα για την ομάδα. Το αξίζουν, κάνουν μεγάλη προσπάθεια για εμάς, οπότε πρέπει να είμαι όσο πιο επαγγελματίας μπορώ».