Honda NSX αδειάζει S2000 και «τάπερ» (+video)

To αυτοκίνητο «μύθος», το πρώτο ιαπωνικό supercar που εξελίχθηκε με τη βοήθεια του αείμνηστου Ayrton Senna, δεν είναι άλλο από το εμβληματικό Honda NSX πρώτης γενιάς. Στο άκουσμά του προκαλεί ακόμα ανατριχίλα, πόσο δε μάλλον να το αντικρύσει κανείς από κοντά και να ακούσει τον 3.0 V6 των 270 ίππων να στροφάρει μέχρι τα κόκκινα.

Honda NSX αδειάζει S2000 και «τάπερ» (+video)

Ένα τέτοιο (Acura) NSX του 1991 στήνεται στον πρώτο γύρο της κόντρας στο 400άρι, με ένα Acura Integra Type R 1.8 195 hp του 2001 και με ένα S2000 2.2 λτ. 237 hp του 2009. O «παλιός» παίρνει το προβάδισμα από την εκκίνηση, αφήνοντας καρότσες πίσω τα άλλα δύο αυτοκίνητα μέχρι τον τερματισμό. Μετά μπαίνει στην ίδια ευθεία με πολύ νεότερα σπορ μοντέλα, τα οποία μοιράζονται τον ίδιο 2λιτρο turbo κινητήρα με κάποιες μικροδιαφορές. Πρόκειται για το Acura Integra Type S με τα 320 άλογα και το Civic Type R με τους 315 ίππους.

Στην εκκίνηση το NSX των 32 ετών πετάγεται μπροστά επωφελούμενο τον κινητήρα στο κέντρο και την πίσω κίνηση, ενώ για αρκετά μέτρα έχει το προβάδισμα. Τα δύο νεότερα turbo μοντέλα αρχίζουν και «φορτώνουν» χιλιόμετρα μαζεύοντας τη διαφορά μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, όπου συμβαίνει το απίστευτο. Και τα τρία Honda κόβουν το νήμα με τον ακριβώς ίδιο χρόνο! Απολαύστε όλα τα σπορ Honda – Acura στο παρακάτω συναρπαστικό βίντεο.

Πηγή: autogreeknews.gr