Η Alfa Romeo 33 Stradale γιορτάζει στη Μόντσα (pics)

Υπάρχει καλύτερο μέρος να κάνει το ντεμπούτο της η Alfa Romeo 33 Stradale, από τη Μόντσα; To υπεραυτοκίνητο των Ιταλών γιορτάζει στο «ναό της ταχύτητας» την πρώτη φορά, που η αρχέγονη 33 Stradale πάτησε πίστα 56 χρόνια πριν, πίσω στο 1967.

Η Alfa Romeo 33 Stradale γιορτάζει στη Μόντσα (pics)

Η μιλανέζικη φίρμα αποφάσισε να πάρει τα μυαλά των εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, που θα παραστούν στο τριήμερο του προσεχούς GP για τη Formula 1, λανσάροντας την ονειρική παρουσία δίπλα σε εκείνη της επίσης εορταστικής C43. Τα μονοθέσια των Valtteri Bottas και Zhou Guanyu είναι ντυμένα σε ένα εξαίσιο livery, που βάζει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας και εντυπωσιακές χρυσαφί λεπτομέρειες σε ένα σύνολο, χάρμα ιδέσθαι. H 33 Stradale δεν θα μπορούσε να λείπει από το «όπλο» της Alfa Romeo Racing, όπως αποτυπώνεται φαρδιά-πλατιά και καλλιγραφικά το όνομά της στην πίσω αεροτομή της C43 και το κάλυμμα του κινητήρα.

Εξυπακούεται ότι στην κοινή πόζα των δυο αυτοκινήτων είναι παρόντες οι πιλότοι της ομάδας, οι οποίοι φημολογείται πως είχαν ενεργό ρόλο στο φινίρισμα των τελικών ρυθμίσεων της 33 Stradale. Ούτως ή άλλως δεν απέχει τόσο πολύ από την ισχύ του μονοθεσίου, καθώς στην ηλεκτρική της εκδοχή αποδίδει πάνω από 750 ίππους. Ο υβριδικός 1.6 V6 twinturbo της Ferrari από τη μεριά του, βρίσκεται στην περιοχή των 1.000 ίππων. Εκείνος της βενζινοκίνητης 33άρας μένει κάπως πιο πίσω, στα 620+ άλογα, ωστόσο λατρεύεται από το εκλεκτό αγοραστικό κοινό (33 θα κατασκευαστούν, όλες sold out) του ιταλικού supercar.

Αμφότερες οι 33 Stradale παίρνουν ζωή μέσω Maserati, άσχετα που η Alfa Romeo δεν το ανακοινώνει επίσημα. Η θερμική 33άρα αξιοποιεί τον 3.0 V6 twinturbo της MC20, παράγοντας εδώ πάνω από τα 620 άλογα της «Τρίαινας», ενώ η ηλεκτρική χρησιμοποιεί τους 3 ηλεκτροκινητήρες της νέας GranTurismo Folgore. Η μετάδοση στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα για τη βενζινοκίνητη διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα.

Πηγή: autogreeknews.gr