Σμπαράλια η Pagani Zonda 760 του Χάμιλτον

H μοναδική Pagani Zonda 760 που ανήκε στον Λιούις Χάμιλτον, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από σύγκρουση σε σήραγγα, που έγινε σε δρόμο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σμπαράλια η Pagani Zonda 760 του Χάμιλτον

Το πανάκριβο supercar φωτογραφήθηκε σε πολύ κακή κατάσταση μετά το τρακάρισμα, αλλά ευτυχώς ο οδηγός απομακρύνθηκε χωρίς τραυματισμούς.

Στα τέλη του 2021 ο Lewis Hamilton πούλησε σε έναν συλλέκτη από τη Βρετανία, την one-off Pagani Zonda 760LH του, έχοντας διανύσει με αυτή κάτι λιγότερο από 1.000 χιλιόμετρα από το 2012 που την αγόρασε. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ούτε λίγο ούτε πολύ, έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (9,95 εκ. ευρώ με τρέχουσα ισοτιμία). Δεν το λες και άσχημο deal για ένα αυτοκίνητο που αρχικά κόστισε στο ζωντανό θρύλο του motorsport 1.559.401,50 ευρώ. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν φανταζόταν πως αυτό το κομψοτέχνημα της συλλογής του, δύο χρόνια μετά, θα ήταν έτοιμο για απόσυρση.

Σύμφωνα με το φωτογράφο Ethan Gale που μοιράστηκε τις φωτογραφίες του τρακαρισμένου Zonda στο προφίλ του στο Instagram, το ατύχημα έγινε στη σήραγγα Penmaenbach στον αυτοκινητόδρομο A55 στο Conwy της Βόρειας Ουαλίας. Το θετικό παρά ταύτα της όλης υπόθεσης είναι ότι ούτε ο οδηγός (εμφανώς σοκαρισμένος κατά τα λεγόμενα του φωτογράφου), ούτε κάποιος άλλος τραυματίστηκε από το περιστατικό. Αναμφίβολα όμως το αυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως σπασμένο πίσω άξονα, ραγισμένο παρμπρίζ, σπασμένους προβολείς και αρκετά κατεστραμμένα πάνελ του carbon αμαξώματος.

Πώς όμως προκλήθηκε αυτή η σύγκρουση; Φήμες λένε ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου μέσα στο τούνελ, αφού πάτησε έντονα το πεντάλ του γκαζιού. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως φορά έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 7.3 λίτρων, που παράγει 760 άλογα και συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Μένει πλέον να δούμε αν και κατά πόσο είναι εφικτό το εξωτικό supercar μπορεί να επανέλθει στην προτέρα του κατάσταση.

πηγή: autogreeknews.gr