WRC: Θέλει βροχή στην Φινλανδία ο Ροβανπέρα

Το αστέρι της Toyota Gazoo Racing, Κάλε Ροβανπέρα, έκανε την τέλεια προετοιμασία για το Secto Rally Finland (3-6 Αυγούστου) αυτής της εβδομάδας με τη νίκη του στο HYAcenter Ralli το Σάββατο.

WRC: Θέλει βροχή στην Φινλανδία ο Ροβανπέρα

Ο Κάλε Ροβανπέρα μοιράστηκε τις νίκες στις ειδικές διαδρομές με τον ομόσταυλό του Έλφιν Έβανς, επικρατώντας του Ουαλού με διαφορά 11,6 δευτερολέπτων έπειτα από μια… μουσκεμένη μέρα στις διαδρομές κοντά στο Τάμπερε.

Ο 22χρονος Φινλανδός δήλωσε ότι ελπίζει ότι η βροχή θα συνεχιστεί και στον αγώνα που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στο Jyväskylä.

«Ελπίζω ότι θα είναι λίγο υγρό», δήλωσε ο πρωτοπόρος στους βαθμούς του WRC. «Θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το στήσιμο. Είχαμε μια πολύ καλή προετοιμασία - μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε όλα όσα δοκιμάσαμε στις δοκιμές πριν από τον αγώνα σε αυτό το ράλι στο Τάμπερε. Δεν το έχω ξανακάνει αυτό, οπότε ήταν καλό να έρθω εδώ και να πάρω τη νίκη - ήταν πολύ ωραίο να βλέπω τους οπαδούς!

Οι συνθήκες ήταν αρκετά ακραίες με τη βροχή και τη λάσπη, αλλά το αυτοκίνητο δούλευε πολύ καλά. Αυτή η εβδομάδα θα είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά είμαστε έτοιμοι γι' αυτό».

Η Toyota δεν ήταν η μόνη εργοστασιακή ομάδα στο Τάμπερε, με την M-Sport Ford να τρέχει με ένα Puma Rally1 Hybrid για τον Πιερ-Λουί Λουμπέ. Ο Γάλλος έτρεξε καλά με μόνο ένα μικρό ηλεκτρικό πρόβλημα να τον εμποδίζει από μια σειρά από τρίτους ταχύτερους χρόνους πίσω από την ομάδα των Toyota.