Λάπι: «Ο Ροβανπέρα είναι σε άλλο επίπεδο»

Ο Εσαπέκα Λάπι ήταν γεμάτος επαίνους για τον Φινλανδό Κάλε Ροβανπέρα, αφού ο νεαρός κυριάρχησε στο Ράλι Εσθονίας την περασμένη εβδομάδα.

Λάπι: «Ο Ροβανπέρα είναι σε άλλο επίπεδο»

Ο Εσαπέκα Λάπι πέτυχε το τέταρτο φετινό του βάθρο πίσω από το τιμόνι ενός Hyundai i20 N, αλλά εξακολουθούσε να υπολείπεται του Κάλε Ροβανπέρα, ο οποίος κέρδισε 15 ειδικές διαδρομές του ράλι με ένα Toyota GR Yaris, κατά σχεδόν ένα λεπτό στον τερματισμό.

Όταν ρωτήθηκε για το πού πιστεύει ότι ο Ροβανπέρα κατάφερε να κερδίσει τόσο χρόνο, ο Λάπι ήταν πολύ ανοιχτός με την απάντησή του.

«Πρόκειται για τον Κάλε, δεν έχει να κάνει με τη μηχανή», επαίνεσε ο 32χρονος. «Σίγουρα, δεν θα είχα καμία πιθανότητα ακόμα και με το ίδιο μονοθέσιο και τις ίδιες ρυθμίσεις με αυτόν, ή ακόμα και με τις τέλειες ρυθμίσεις για μένα.

Παρακολουθώ τα onboard, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο να το καταλάβω. Θέλω να πω, ακόμη και οι μεγαλύτερες διαφορές δεν είναι τεράστιες εδώ [στην Εσθονία], και για παράδειγμα, ακόμη και αν έχουν περισσότερη πρόσφυση ή κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το δεις στον πίνακα ελέγχου.

Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσεις πού κερδίζουν χρόνο. Είναι δυνατόν να βρεις κάποια μικρά πράγματα, αλλά στο τέλος αυτά κάνουν μόνο μερικά δέκατα. Τα τεράστια κενά είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν».

Ο Λάπι, που αυτή τη στιγμή είναι έκτος στην κατάταξη του WRC, θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί τον αντίπαλό του όταν θα δώσουν μάχη στο Ράλι Φινλανδίας την επόμενη εβδομάδα (3-6 Αυγούστου).

Παρά το γεγονός ότι ζει τοπικά στο πάρκο εξυπηρέτησης του Jyväskylä, θα είναι η δουλειά ως συνήθως για τον Φινλανδό, νικητή του αγώνα το 2017.

«Είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου», είπε, «αλλά θα είμαι εκεί από τη Δευτέρα και θα το προσεγγίσω ως μια κανονική εκδήλωση όπως πάντα.

Δεν έχει νόημα να γυρίσω στο σπίτι μου τα βράδια, καθώς ούτως ή άλλως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε με τα βίντεο και υπάρχουν πρωινές εκκινήσεις. Είναι απλά ένα κανονικό ράλι με όλα τα ίδια πράγματα όπως σε οποιοδήποτε άλλο».