Νέα Alfa Romeo Tonale Sprint PHEV Q4 άνευ φόρου

Η νέα Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της Tonale και συνδυάζει ιδανικά την οικονομία και τον σπορ χαρακτήρα. 

Νέα Alfa Romeo Tonale Sprint PHEV Q4 άνευ φόρου

Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται σε προνομιακές τιμές στα διαθέσιμα μεταλλικά χρώματα, ενώ η ΛΤΠΦ είναι κάτω από 40.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας καθιστώντας τη έτσι κατάλληλη για τους εταιρικούς χρήστες.

Συνδυαστική ισχύς 280 ίππων

Το υβριδικό με πρίζα κινητήριο σύνολο εξασφαλίζει στην Tonale Plug-in Hybrid Q4 Sprint δυναμικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση, φιλικότητα προς το περιβάλλον και αυτονομία. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1.3 λίτρων με απόδοση 180 ίππους για την κίνηση των εμπρός τροχών και ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 122 ίππων και 250 Nm ροπής που δίνει κίνηση πίσω. Συνδυαστικά αποδίδονται 280 ίπποι και η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 206 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) ή τα 135 χλμ./ώρα με μόνο την ηλεκτροκίνηση.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου των 306-volt, με χωρητικότητα 15,5 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 80 χιλιόμετρα στην πόλη. Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης επιτυγχάνει εκπομπές CO2 33 γρ./χλμ. με μέση κατανάλωση 1,3-1,5 λτ./100χλμ. Η μπαταρία του, χρειάζεται 2,5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση από έναν φορτιστή των 7,4 kW και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών, ενώ το μοντέλο συνοδεύεται από εγγύηση 4 ετών ή 160.000 χλμ.

«Alfa-Alfa» και στο δρόμο

Σχεδιασμένη με γνώμονα την απόκριση και το ιδανικό επίπεδο πρόσφυσης και επιτάχυνσης, η Tonale Sprint Plug-in Hybrid Q4 ενσωματώνει σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς και τέλεια κατανομή βάρους (σχεδόν 50%-50%), ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ευχαρίστηση. Στην Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4, οι λειτουργίες του επιλογέα Alfa D.N.A. έχουν επανασχεδιαστεί με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομίας και καλύτερων επιδόσεων.

Στο πρόγραμμα ‘D’ (Dynamic) δίνεται προτεραιότητα στις επιδόσεις. Το σύστημα φροντίζει για την αμεσότερη απόκριση του γκαζιού, τη διαχείριση του κιβωτίου και των βοηθημάτων διατήρησης ευστάθειας, σε συνδυασμό με την αμεσότερη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης. Στο πρόγραμμα ‘N’ (Natural) χρησιμοποιείται το υβριδικό σύστημα κίνησης και η 4κίνηση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της οικονομίας τόσο του ηλεκτρικού όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσεως, χωρίς όμως να γίνεται κανένας συμβιβασμός στις επιδόσεις. Στο πρόγραμμα ‘A’ (Advanced Efficiency) επιτυγχάνεται η μέγιστη οικονομία καθώς το αυτοκίνητο κινείται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Μόλις ο οδηγός τραβήξει το πόδι του από το γκάζι, το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται χάρη στη λειτουργία «ρολαρίσματος» (Sailing), ενώ η νέα λειτουργία Ελέγχου Κατάβασης (‘eCoasting’), ενεργοποιείται διατηρώντας μια σταθερή ταχύτητα 41χλμ./ώ (και μπορεί να ρυθμιστεί με ένα ελαφρύ πάτημα του γκαζιού ή του φρένου).

Πλούσια εξοπλισμένη

Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 Sprint ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα. Το ιστορικό έμβλημα της Alfa Romeo έχει επανασχεδιαστεί ώστε να τονίζει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της μάρκας: το «biscione – φιδάκι» από το οικόσημο της μάρκας κοσμεί το πίσω αριστερό φινιστρίνι, ακριβώς πάνω από το σημείο σύνδεσης του μοντέλου με την πηγή φόρτισης. Όσο για τον εξοπλισμό της διαθέτει τα πάντα, όπως είναι μεταξύ άλλων:

  • Αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα προειδοποίησης παρεκτροπής & διατήρησης πορείας
  • Πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών πλήρως παραμετροποιήσιμος
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,2 ιντσών και σύστημα πλοήγησης
  • Θέση ασύρματης φόρτισης smartphone
  • Υφασμάτινες επενδύσεις Alfa Carbon και τεχνητό δέρμα Soft Touch με κόκκινες ραφές
  • Σπορ δερμάτινο τιμόνι με κουμπί εκκίνησης
  • Είσοδος & εκκίνηση χωρίς κλειδί
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
  • Ηλεκτροχρωμικός εσωτερικός καθρέφτης
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με AQS (Air Quality System)
  • Αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω

Απολαύστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Πηγή: autogreeknews.gr