WRC: Οδηγοί και αυτοκίνητα συγκλόνισαν στο Goodwood

Οι τελευταίες πέντε δεκαετίες του WRC γιορτάστηκαν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα.

WRC: Οδηγοί και αυτοκίνητα συγκλόνισαν στο Goodwood

Και οι τρεις εργοστασιακές ομάδες ήταν παρούσες στη νότια ακτή της Αγγλίας με τους οπαδούς από όλη την Ευρώπη να απολαμβάνουν το θέαμα και τον ήχο των αυτοκινήτων Rally1 στο διάσημο λόφο και τη Forest Rally Stage που σχεδίασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1983 Χάνου Μίκολα.

Οι γιοι του διάσημου Φινλανδού Γούχα και Βέσα Μίκολα ήταν επίσης παρόντες, οδηγώντας το Audi Quattro του Group 4 που έσπασε την "ανταγωνιστική" κάλυψη στο Ράλι Algarve του 1981. Ο Μίκολα έτρεχε ως μηδενικό αυτοκίνητο - αλλά θα κέρδιζε τον αγώνα με διαφορά 30 λεπτών.

Ο Γούχα είπε: "Το Goodwood είναι ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος, ήταν φανταστικό να επιστρέψουμε εδώ, να θυμηθούμε τον Hannu και να μοιραστούμε τόσες πολλές αναμνήσεις από αυτόν και αυτό το σπουδαίο αυτοκίνητο από την Audi Tradition".

Η Group B εκπροσωπήθηκε σε όλη της την φινέτσα, με ένα πρώην Peugeot 205 T16 του Γιούχα Κάνκουνεν να βρίσκεται στο επίκεντρο. Τα αυτοκίνητα Rally1 δεν έπρεπε, φυσικά, να μείνουν στη σκιά. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ πρωτοστάτησε, οδηγώντας την Παρασκευή το GR Yaris Rally1 της Toyota.

"Είναι ένα φανταστικό γεγονός", δήλωσε ο Γάλλος, "είναι πραγματικά ωραίο να έρχεσαι εδώ και να συναντάς όλους τους οπαδούς και να οδηγείς το αυτοκίνητο γι' αυτούς".

Αυτά τα συναισθήματα επαναλήφθηκαν από τον αστέρα της Hyundai Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος πρόσθεσε: "Ήμουν εδώ πριν από μερικά χρόνια, αλλά είχα ξεχάσει πόσος κόσμος έρχεται. Είναι απίστευτο! Το να βλέπεις τόσα πολλά αυτοκίνητα σε μια τόσο ωραία ατμόσφαιρα, είναι φανταστικό".