M-Sport Ford: Συνεχίζει την εξέλιξη του Fiesta

Η M-Sport Ford συνεχίζει να εξελίσσει το Fiesta Rally2 με περισσότερες αναβαθμίσεις για το WRC2 που αναμένεται να φτάσει αργότερα μέσα στη σεζόν.

M-Sport Ford: Συνεχίζει την εξέλιξη του Fiesta

Η M-Sport Ford τρέχει φέτος ένα ζευγάρι αυτοκινήτων Rally2, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2020 ως διάδοχοι του Fiesta R5, για τους Αντριέν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μανστέ στην κορυφαία κατηγορία υποστήριξης του WRC.

Ο Μανστέ ήταν σε τροχιά νίκης με το αυτοκίνητο στην Κένυα τον περασμένο μήνα, αλλά εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα, ενώ ο Φουρμό , ο οποίος δεν συμμετείχε στην Κένυα, έπεσε από την πρώτη θέση στην Wolf Power Stage στον προηγούμενο γύρο στην Ιταλία.

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρίτσαρντ Μίλενερ άφησε να εννοηθεί ότι μια σειρά από τεχνικές αναβαθμίσεις βρίσκονται στον ορίζοντα, λέγοντας: «Το Rally2, νομίζω, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετά καλό σημείο. Ελπίζουμε σε κάποιες αρκετά μεγάλες αναβαθμίσεις αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά νομίζω ότι, στην πραγματικότητα, η απόδοση του αυτοκινήτου είναι αρκετά καλή. Όταν έχεις λιγότερους ανθρώπους να αγωνίζονται σε αυτό, είναι φυσικά πάντα δύσκολο να αποδείξεις την αξία σου».

«Ο Αντριέν (σ.σ. Φουρμό) είναι προφανώς σε πολύ καλό δρόμο αυτή τη στιγμή και αυτό που βλέπουμε είναι καλό και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί. Ήταν πραγματικά κρίμα για τον Γκρεγκουάρ [στην Κένυα] μετά τα κέρδη και τις βελτιώσεις που είδαμε από αυτόν, αλλά το Σαφάρι είναι πάντα σκληρό για αυτά τα αυτοκίνητα WRC2 και είναι πάντα μια μάχη φθοράς».

Η βρετανική ομάδα δεν θα στείλει κανένα Fiesta Rally2 στο Ράλλυ Εσθονίας της επόμενης εβδομάδας (20-23 Ιουλίου), αν και το «μπλε οβάλ» θα εκπροσωπηθεί στην κατηγορία με συμμετοχές ιδιωτών από τους Ρομπέρ Βιρβς και Νασέρ Αλ-Ατίγια.