WRC: Ο Οζιέ θα απολαύσει την «εξαντλητική» νίκη στο Ράλλυ Σαφάρι

Η νίκη στο Ράλλυ Σαφάρι της Κένυας την περασμένη εβδομάδα άφησε μια μόνιμη εντύπωση στον Σεμπαστιάν Οζιέ, με τον Γάλλο να υπονοεί ότι το αποτέλεσμα αυτό κατατάσσεται ψηλά ανάμεσα στους 58 θριάμβους του στο WRC.

WRC: Ο Οζιέ θα απολαύσει την «εξαντλητική» νίκη στο Ράλλυ Σαφάρι

Τα ειδυλλιακά τοπία και η μαγευτική άγρια φύση της Αφρικής αποτέλεσαν το απόλυτο σκηνικό για μερικές από τις πιο θεαματικές σκηνές στην ιστορία του Ράλλυ Σαφάρι, καθώς ο Σεμπαστιάν Οζιέ ξεπέρασε το ένα εμπόδιο μετά το άλλο και τερμάτισε με 1-2-3-4 για την Toyota Gazoo Racing.

Τα δράματα με τα ελαστικά, η έλλειψη της πίσω πόρτας και η υπερθέρμανση του κινητήρα ήταν μερικές μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος τώρα οδηγεί με μερική απασχόληση για την ιαπωνική μάρκα, στην πορεία προς τη δεύτερη νίκη του στο Σαφάρι.

Ήταν, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Οζιέ, "ένα φοβερό Σαββατοκύριακο", το οποίο όμως απολάμβανε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση νικώντας τέτοιες αντιξοότητες.

"Ήταν ένα κανονικό Ράλλυ Σαφάρι", επιβεβαίωσε, "και νομίζω ότι το θέαμα ήταν υπέροχο, και αυτό είναι που θέλει να δει ο κόσμος. Είχαμε τη δυνατότητα να πιέσουμε και να κάνουμε τη διαφορά όταν θέλαμε, αλλά επίσης κάθε μέρα μας χτυπούσαν μερικά προβλήματα.

"Θα το απολαύσω αυτό και θα μου πάρει λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω, γιατί όλα τα στοιχεία που έπρεπε να παλέψω κατά τη διάρκεια αυτού του ράλι το έκαναν πολύ κουραστικό, αλλά στις αντιξοότητες απολαμβάνεις περισσότερο τις νίκες. Αυτήν θα τη θεωρήσω σίγουρα καλή και επάξια, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα".

Ο Οζιέ παραδέχτηκε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του ήρθε στην προτελευταία ειδική διαδρομή του ράλι, όταν ένα αναπόφευκτο τμήμα με πυκνή άμμο φέσια-φέσια ανέβασε τις θερμοκρασίες και των τεσσάρων αυτοκινήτων Toyota σε ανησυχητικά ύψη, θέτοντας τους κινητήρες των GR Yaris στην απόλυτη δοκιμασία αντοχής και αξιοπιστίας.

"Με αυτό το τμήμα fesh-fesh ειλικρινά δεν μπορείς να κάνεις πολλά, πρέπει να περάσεις", αφηγήθηκε. "Και τότε αρχίσαμε να έχουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα υπερθέρμανσης, ενώ απέμενε ακόμη πολύς δρόμος για το στάδιο.

Ο κινητήρας μας, ευτυχώς, είναι ισχυρά κατασκευασμένος και μάλλον έχασε λίγη δύναμη στο τέλος του Σαββατοκύριακου και στο Power Stage, αλλά μας επανέφερε."

Ο Οζιέ και ο συνοδηγός του Βενσάν Λαντέ έχουν πάρει την νίκη στα τρία από τα πέντε ράλλυ που έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν. Η επόμενη εμφάνιση του διδύμου, ωστόσο, παραμένει ανεπιβεβαίωτη.