WRC: Με ορμή στην Κένυα ο Τάνακ

Χιλιάδες οπαδοί συνέρρευσαν στα περίχωρα του Ναϊρόμπι το απόγευμα της Πέμπτης για να παρακολουθήσουν τον Οτ Τάνακ να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή Kasarani και να διεκδικεί από νωρίς την πρωτιά στο Safari Rally Kenya.

WRC: Με ορμή στην Κένυα ο Τάνακ

Οι φίλαθλοι αγωνίζονταν για κάθε δυνατό σημείο θέασης, καθώς η 70η έκδοση του εμβληματικού Safari Rally Kenya ξεκίνησε σε μια ειδικά κατασκευασμένη πίστα στην άκρη της πρωτεύουσας της χώρας, μετά την εορταστική εκκίνηση στο κέντρο του Ναϊρόμπι.

Ο Οτ Τάνακ της M-Sport Ford ήταν αυτός που κατέκτησε τον ταχύτερο χρόνο στη σούπερ ειδική των 4,84 χιλιομέτρων, πηγαίνοντας 0,1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από τον νικητή του Safari του 2021, Σεμπαστιάν Οζιέ, με το Toyota GR Yaris Rally1.

Με τη δράση να ξεκινάει σοβαρά σήμερα (Παρασκευή), δύο ώρες βόρεια του Ναϊρόμπι, μέσα και γύρω από τη Naivasha, είναι το Σάββατο όπου ο Τάνακ πιστεύει ότι το ράλι θα κριθεί, εκτιμώντας στο τέλος της διαδρομής της Πέμπτης: "[Το Ράλι Safari Κένυας είναι] απαιτητικό. Ας δούμε μετά το Σάββατο. Θα έλεγα ότι αυτή η μέρα θα μας πει πολλά".

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε με ένα άλλο Yaris ο team-mate του Οζιέ και νικητής του Safari 2022, Κάλε Ροβανπέρα, ο οποίος ήταν απλά ανακουφισμένος που τα κατάφερε στην πρώτη δοκιμασία του Σαββατοκύριακου - μια παρ' ολίγον πτώση στο ίδιο στάδιο πριν από 12 μήνες είναι ακόμα νωπή στη μνήμη του.

Ο νικητής την τελευταία φορά στη Σαρδηνία, Τιερί Νεβίλ, ήταν ο καλύτερος από τους οδηγούς της Hyundai Motorsport, ολοκληρώνοντας την ειδική τέταρτος στη γενική κατάταξη, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Ουαλός Έλφιν Έβανς με το τρίτο Yaris της Toyota Gazoo Racing, το οποίο συγκεντρώνει πόντους για τον κατασκευαστή.

Η δράση ξεκινά στις 13:05 (Cosmote Sport 5 HD) της Παρασκευής με την πρώτη από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι η ειδική Kedong μήκους 30,62 χιλιομέτρων, το οποίο αποτελεί το φινάλε των πρωινών και απογευματινών κύκλων.