WRC: Η αγάπη του Οζιέ για το Safari Rally (pic, vid)

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του WRC Σεμπαστιάν Οζιέ μίλησε για την αγάπη του για την Αφρική και το Safari Rally Kenya ενόψει της επίσκεψης του πρωταθλήματος στη Naivasha την επόμενη εβδομάδα (22-25 Ιουνίου).

WRC: Η αγάπη του Οζιέ για το Safari Rally (pic, vid)

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε το Safari κατά την επιστροφή του στο ημερολόγιο του WRC το 2021 και ήταν επικεφαλής του περσινού αγώνα μέχρι που σταμάτησε για να αλλάξει ένα κλατάρισμα στη δεύτερη διαδρομή στη δοκιμή Kedong.

Μιλώντας σε μια πρόσφατη στήλη του RedBull.com, ο Οζιέ δήλωσε: «Λατρεύω το Ράλλυ Σαφάρι. Η νίκη σε αυτόν τον αγώνα είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου. Πραγματικά, είναι μία από τις ξεχωριστές».

Δεν είναι μόνο ο απίστευτος ανταγωνισμός που παρουσιάζει το κλασικό αφρικανικό ράλλυ, αλλά οι άνθρωποι και ο ίδιος ο τόπος που ελκύουν τόσο πολύ τον Γάλλο οδηγό της Toyota.

«Το μέρος», πρόσθεσε, «είναι αρκετά μαγικό.

Οι άνθρωποι, η χώρα και οι δρόμοι - όλα είναι απλά εκπληκτικά. Όταν κοιτάς τους ανθρώπους, είναι ταπεινωτικό να βλέπεις πόσο ζεστοί είναι και για την υποδοχή που μας προσφέρουν. Δεν σταματούν ποτέ να χαμογελούν».

«Αγαπώ την ανθρώπινη πλευρά αυτού του τόπου και ό,τι μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω, θα το κάνω πάντα».

Ο έβδομος γύρος του WRC την επόμενη εβδομάδα αποτελεί έναν από τους πιο περίπλοκους αγώνες της σεζόν για το πλήρωμα και το αυτοκίνητο.

Ο Οζιέ δήλωσε: «Η πρόκληση του Σαφάρι, είναι μοναδική. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στη γη.

Αλλά δεν ξεχνάμε: οι δρόμοι μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά σκληροί. Μπορείς να πας από τους μεγάλους, μεγάλους βράχους, όπου παίρνεις μόνο την πρώτη ταχύτητα, σε μέρη όπου παλεύεις σαν τον διάολο να περάσεις ίσα ίσα, με το πρόσωπό σου γεμάτο σκόνη. Και μετά βγαίνουμε στις μεγάλες, ανοιχτές αφρικανικές πεδιάδες και πετάς και κοιτάς τον μεγάλο γαλάζιο ουρανό.

Είναι η Αφρική. Τη λατρεύω».