Μεγαλοπρεπές SUV με πολλαπλά οφέλη

Τα SUV έχουν κατακτήσει την αγορά του αυτοκινήτου γιατί συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα.

Μεγαλοπρεπές SUV με πολλαπλά οφέλη

Τα SUV έχουν κατακτήσει την αγορά του αυτοκινήτου γιατί συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα και καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες των οδηγών. Ψηλά σε ζήτηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βρίσκονται τα μικρομεσαία SUV, όπου οι προτάσεις αγοράς είναι πολλές. Μεταξύ αυτών μια εξέχουσα επιλογή αποτελεί το μεγαλοπρεπές Opel Grandland, το οποίο προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και Plug-in Hybrid.

Εντυπωσιακή πληρότητα από την πρώτη έκδοση

Το νέο Opel Grandland καταφέρνει και τραβάει αμέσως τα βλέμματα με το επιβλητικό αμάξωμα των 4.477 χιλιοστών, που εκπέμπει δυναμισμό και πολυτέλεια. Χαρακτηριστικά του σχεδιαστικά γνωρίσματα αποτελούν η μαύρη μάσκα Opel Vizor που εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα και ενώνεται με τα φωτιστικά σώματα, τα έντονα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά και η ακμή στο τελείωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών, όπου κυριαρχεί το λογότυπο «GRANDLAND».

Από την πρώτη κιόλας έκδοση 1.2 Turbo 130 hp Tech & Design, το νέο Opel Grandland εμφανίζει πληρότητα σε όλους τους τομείς. Η τιμή του ξεκινά από τις 31.900 ευρώ και είναι πολύ συμφέρουσα για την κατηγορία, δεδομένου ότι είναι ένα πληθωρικό SUV με πλούσιο εξοπλισμό. Παράλληλα η απόκτησή του γίνεται τώρα πιο ελκυστική μέσω του προγράμματος Επιδότησης Ανταλλαγής της Opel, με όφελος έως 2.700 ευρώ και πρόσθετες παροχές. Αναφορά με τον εξοπλισμό του περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Προειδοποίηση τυφλού σημείου
  • Οθόνη αφής 10 ιντσών
  • Οθόνη ενημέρωσης οδηγού 12 ιντσών
  • Σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί
  • Κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών
  • Προσαρμοζόμενο Cruise Control
  • Προηγμένο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος
  • Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας προβολέων
  • Αισθητήρα βροχής
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Αρχοντικό και high-tech εσωτερικό

Το νέο Opel Grandland εντυπωσιάζει και με την συνολική εικόνα στο εσωτερικό του, παραπέμποντας σε μεγαλύτερα και ακριβότερα SUV. Στα σημεία αναφοράς του είναι το Pure Panel με τον προσαρμόσιμο πίνακα οργάνων των 12 ιντσών και το infotainment των 10 ιντσών. Την πολυτέλεια ενισχύουν τα μαλακά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό και στις πόρτες, ο όμορφος διάκοσμος με τα νίκελ διακοσμητικά και η στιβαρή συναρμογή.

Από πλευράς χώρων, στο γενναιόδωρο εσωτερικό του Opel Grandland μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα πέντε ενήλικα άτομα. Την ευρυχωρία του ενισχύει περεταίρω και ο μεγάλος και πλήρως αξιοποιήσιμος χώρος αποσκευών των 514 λίτρων. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει στα 1.652 λίτρα και το μέγιστο μήκος αγγίζει τα 1.676 χιλιοστά.

Υψηλή άνεση και σιγουριά στο δρόμο

Το πρώτο χαρακτηριστικό που εκπλήσσει τον οδηγό του νέου Opel Grandland και εκτιμάται δεόντως, είναι η υψηλή άνεση που εξασφαλίζουν οι αναρτήσεις του. Αυτές φιλτράρουν αποτελεσματικά τις ανωμαλίες της ασφάλτου και κάνουν ξεκούραστη την όποια διαδρομή. Ειδικά τα ταξίδια είναι απολαυστικά, αφού συν τοις άλλοις οι επιβάτες κάθονται και ψηλά και απολαμβάνουν καλύτερα τη θέα. Η πορεία του αυτοκινήτου δεν διαταράσσεται από ανωμαλίες, ακόμα και σε καμπές, αφού το μικρομεσαίο SUV στρίβει με σιγουριά και πάντα ελεγχόμενα.

Σύμμαχος του οδηγού σε κάθε περίπτωση είναι και ο αποδοτικός turbo κινητήρας των 1.2 λτ. με τους 130 ίππους και τα 230 Nm ροπής. Την άνεση ισχυροποιεί με τη σειρά της η ραφιναρισμένη λειτουργία του 3κύλινδρου μηχανικού συνόλου με το χαμηλό θόρυβο και την απουσία δονήσεων ή κραδασμών. Εντυπωσιακή είναι και η ελαστικότητα του κινητήρα, αφού επιταχύνει χωρίς δισταγμούς από τις πολύ χαμηλές στροφές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πολύ καλές επιδόσεις από στάση και εν κινήσει με το εύστοχα κλιμακωμένο 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Εκτός από τον 1.2 Turbo 130 hp κινητήρα, το Opel Grandland προσφέρεται με τον 1.5 Diesel των 130 ίππων. Επιπλέον διατίθεται με το Plug–in Hybrid σύνολο συνδυαστικής ισχύος 224 ίππων, με μεικτή κατανάλωση 1,2 λτ./100 χλμ. και μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το Grandland GSe των 300 ίππων με την τετρακίνηση.

Πηγή: autogreeknews.gr