Το οικονομικότερο SUV για την οικογένεια

Έφτασε η ώρα της επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου που θα είναι σε θέση να καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας στο ταξίδι.

Το οικονομικότερο SUV για την οικογένεια

Έφτασε η ώρα της επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου που θα είναι σε θέση να καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας στο ταξίδι, αλλά και να χρησιμοποιείται καθημερινά για τη δουλειά, τα ψώνια, φροντιστήρια κ.λπ. Όμως λεφτά δεν υπάρχουν για χάτσμπακ και SUV των 25.000-30.000 ευρώ και θα πρέπει να βρεθεί ένα καινούργιο ευρύχωρο μοντέλο με όλα τα κομφόρ στα λιγότερα δυνατά χρήματα. Το SUV που δίνει τη λύση είναι το Hyundai Bayon, αφού με 18.840 ευρώ καλύπτει όλες τις παραπάνω απαιτήσεις, ενώ κοστίζει λιγότερα ευρώ από πολλά μικρά 5θυρα με λιγότερους χώρους.

Άνεση χώρων σε αμάξωμα μήκους 4,2 μέτρων

Με μήκος 4.180 χιλιοστά, το Bayon είναι ελάχιστα μακρύτερο από την πλειοψηφία των τετράμετρων μικρών 5θυρων αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά οι γενναιόδωροι χώροι του προκαλούν αμέσως μεγάλη εντύπωση, παρά τις κόμπακτ εξωτερικές του διαστάσεις. Μπροστά ο οδηγός και ο συνεπιβάτης κάθονται σαν να βρίσκονται σε μικρομεσαίο χάτσμπακ, ενώ στο πίσω κάθισμα θα χωρέσουν δύο ενήλικα άτομα και ένα παιδί χωρίς στρίμωγμα, γιατί έχει αρκετό πλάτος, αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων. Αν χρειαστεί περισσότερος χώρος, τότε πολύ εύκολα αφαιρείται η εταζέρα και τοποθετείται στις ράγες που βρίσκονται στα πλαϊνά τοιχώματα, πίσω από την πλάτη του πίσω καθίσματος. Συν του ότι κάτω από το δάπεδο υπάρχει επιπλέον χώρος για το φαρμακείο, πυροσβεστήρα και διάφορα μικροαντικείμενα.

Από πλευράς κατασκευής, τα σκληρά αλλά συμπαγή πλαστικά στο ταμπλό δείχνουν λες και είναι πακτωμένα στο αμάξωμα, αφού δεν κουνιέται τίποτα, ούτε ακούγεται κάποιος ενοχλητικός τριγμός, ακόμα και σε «κατσαρά» οδοστρώματα. Παράλληλα το εσωτερικό του Bayon διακρίνεται για την πολύ καλή εργονομία και τα αναπαυτικά εμπρός καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη.

Άνετο στην οδήγηση και με χαμηλή κατανάλωση

Το Hyundai Bayon είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει άνετες, ασφαλείς μετακινήσεις και θα εξυπηρετήσει πολύ τον οδηγό του. Οι μαζεμένες του διαστάσεις ευνοούν την ευελιξία και βολεύουν στο παρκάρισμα, ενώ το στιβαρό του πλαίσιο και οι ορθά ρυθμισμένες αναρτήσεις παρέχουν συμπαγή αίσθηση, χαμηλό θόρυβο κύλισης και πολύ καλό πάτημα. Αυξημένο είναι το αίσθημα της ασφάλειας και σε διαδρομές με στροφές, όπου το μικρό SUV παρουσιάζει μικρές κλίσεις, πατάει με σιγουριά και με μπόλικη πρόσφυση από τους τροχούς.

Όσον αφορά τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.200άρη κινητήρα με τους 84 ίππους και τα 118 Nm ροπής, συνδυάζεται με ένα κοντής κλιμάκωσης και εύχρηστο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Το τράβηγμα και η ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές ευνοούν στις αστικές μετακινήσεις, ενώ η κοντή 5η ταχύτητα (4.100 σ.α.λ. με 130 χλμ./ώρα) κρατάει σβέλτους ρυθμούς στο ταξίδι. Στα θετικά του στοιχεία ανήκει η χαμηλή κατανάλωση, αφού στη δοκιμή βρέθηκε στα 6,5 λτ./100 χλμ.


Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.197
Ταχύτητες 5
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 84/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 118/4.200
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 13,5
Τελική (χλμ./ώρα) 165
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 6,5
CO2 (γρ./χλμ.) 124
*Δοκιμής
Φουλ εξοπλισμένο από τη βάση
Στην τιμή των 18.840 ευρώ πωλείται το Bayon 1.2 MPi 84 hp Exclusive με όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας, ανέσεων και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αναγνώριση οδικών σημάτων
  • Οθόνη 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Φώτα ημέρας και θέσεως τεχνολογίας LED
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων
  • Cruise Control

Πηγή: autogreeknews.gr