WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλλυ Πορτογαλίας

Το WRC βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις πιο έντονες σεζόν του στην πρόσφατη μνήμη, καθώς το Ράλλυ Πορτογαλίας (11 - 14 Μαΐου) βρίσκεται μπροστά μας.

WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλλυ Πορτογαλίας

Με μόλις 11 βαθμούς να χωρίζουν τους πέντε πρώτους οδηγούς, αυτός ο πέμπτος γύρος μπορεί να δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο της σεζόν. Η Πορτογαλία, ένας θρυλικός ιδρυτικός αγώνας του WRC, δίνει το έναυσμα για μια σειρά εξαντλητικών προκλήσεων στο χαλίκι, επτά στη σειρά.

Το αστέρι της Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς, έφθασε στην πρωτιά στο πρωτάθλημα με μια αριστοκρατική νίκη στην Κροατία τον περασμένο μήνα. Η πίεση για τον Ουαλό έχει αυξηθεί για τα καλά αυτή τη φορά, ειδικά με τον κορυφαίο team-mate του Σεμπαστιάν Οζιέ να απουσιάζει από τον αγώνα.

Ανοίγοντας το δρόμο στο πρώτο σκέλος της Παρασκευής, ο Έβανς θα αντιμετωπίσει την πρόκληση της χαμηλής πρόσφυσης σε ολισθηρούς δρόμους με αμμοχάλικο, καθώς σαρώνει το σαθρό χώμα για να αφήσει μια πιο καθαρή γραμμή για τους πίσω του.

"Είμαστε σε μια πολυάσχολη περίοδο τώρα με τα ράλλυ να έρχονται πυκνά και γρήγορα, και η Πορτογαλία είναι η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων με χαλίκι", είπε. "Θα πρέπει απλώς να προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας στις χαλαρές συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε την Παρασκευή και να δούμε τι είναι εφικτό".

Ο υπερασπιστής του τίτλου Κάλε Ροβανπέρα γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται για να κερδίσει από την πρώτη θέση και το έκανε ακριβώς αυτό πριν από 12 μήνες. Ο Φινλανδός, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον Έβανς και τον Τακαμότο Κατσούτα στην τριμελή ομάδα της Toyota, εξακολουθεί να αναζητά τον πρώτο του θρίαμβο το 2023 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των βαθμών.

Ο Εσαπέκα Λάπι θα ανυπομονεί να χτίσει πάνω στο αποτέλεσμα του βάθρου που πέτυχε την προηγούμενη φορά, το πρώτο του με τα χρώματα της Hyundai. Ο Τιερί Νεβίλ οδηγεί ένα παρόμοιο αυτοκίνητο i20 N μαζί με τον Ντάνι Σόρντο, ο οποίος έχει ανέβει έξι φορές στο βάθρο στην Πορτογαλία.

Ο Οτ Τάνακ, τέταρτος στους βαθμούς, ηγείται της επίθεσης Puma της M-Sport Ford. Ο Εσθονός, νικητής στην Πορτογαλία το 2019, συνεργάζεται με τον Γάλλο οδηγό Πιέρ-Λουί Λουμπέ για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Η έδρα του ράλι είναι η παραθαλάσσια πόλη Matosinhos. Μετά την εκκίνηση το βράδυ της Πέμπτης στην Κοΐμπρα, οι αγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν 19 δοκιμασίες ταχύτητας που καλύπτουν 329,06 χιλιόμετρα στη βόρεια και κεντρική Πορτογαλία. Ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής μετά από έναν τελικό στους εμβληματικούς δρόμους του Fafe.