Λάτβαλα: «Τα επόμενα τρία ράλλυ είναι πολύ σημαντικά για την Toyota»

Ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, χαρακτήρισε τους επόμενους τρεις γύρους του WRC ως «πολύ, πολύ σημαντικούς» για την προσπάθεια της ομάδας του να διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο στέμμα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Λάτβαλα: «Τα επόμενα τρία ράλλυ είναι πολύ σημαντικά για την Toyota»

Το GR Yaris Rally1 έχει υποστεί σημαντική εξέλιξη στο χαλίκι από την προηγούμενη σεζόν και το διπλό βάθρο της ομάδας στο Ράλλυ Γκουαναχουάτο του Μεξικού τον Μάρτιο κατέδειξε την πρόοδο που έχει σημειώσει η ομάδα με έδρα την Jyväskylä.

Πριν από τους αγώνες ταχύτητας του καλοκαιριού, έρχεται αυτή την εβδομάδα το Ράλλυ Πορτογαλίας (11 - 14 Μαΐου) πριν από την Σαρδηνία και το Safari σε γρήγορη διαδοχή.

«Οι ανοιξιάτικοι αγώνες με χαλίκι είναι πολύ, πολύ σημαντικοί, αυτοί οι τρεις επόμενοι αγώνες στη σειρά», δήλωσε ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. «Αυτοί οι αγώνες είναι εκείνοι όπου η αξιοπιστία μετράει πραγματικά. Η Εσθονία, η Φινλανδία που ακολουθούν, έχουν περισσότερο να κάνουν με τις επιδόσεις και την ταχύτητα.

Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων, οπότε αυτό είναι ένα καλό, καλό πράγμα. Στο Μεξικό καταφέραμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας στο τραχύ χαλίκι. Έτσι, αυτό μας δίνει επίσης αυτοπεποίθηση ενόψει της Πορτογαλίας».

«Αισθάνομαι σίγουρος για την Πορτογαλία - είναι ένα ράλι όπου μπορείς να επιτεθείς, αλλά πρέπει πάντα να προσέχεις τη φθορά των ελαστικών και να αποφεύγεις να χτυπάς σε βράχια, ειδικά στο δεύτερο πέρασμα».

Όπως και στο Μεξικό φέτος, η Toyota κατέλαβε πέρυσι στην Πορτογαλία τρεις από τις τέσσερις πρώτες θέσεις.

Ο Λάτβαλα πρόσθεσε: «Ήταν πάντα μια καλή διοργάνωση για όλους τους οδηγούς μας, ο Έλφιν [Έβανς] και ο Κάλε [Ροβανπέρα] έχουν κερδίσει εκεί και ο Τακαμότο [Κατσούτα] ήταν επίσης δυνατός εκεί».