WRC: Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον πρωταθλητή Ροβανπέρα

Ο κάτοχος του τίτλου του WRC, Κάλε Ροβανπέρα παραδέχτηκε ότι δεν έχει βρει ακόμα την καλύτερή του φόρμα στους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν.

WRC: Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον πρωταθλητή Ροβανπέρα

Ενώ ο Κάλε Ροβανπέρα ξεκίνησε την περασμένη σεζόν του WRC με τρεις νίκες σε τέσσερα ράλι, φέτος ξεκίνησε με τρεις τέταρτες θέσεις και μια δεύτερη θέση στο Μόντε Κάρλο. Γνωρίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα στατιστικά στοιχεία, αλλά είναι επίσης χαλαρός για το πού βρίσκονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή.

«Είναι διαφορετικά [φέτος]», δήλωσε. «Η προσέγγιση ήταν λίγο διαφορετική. Το άνοιγμα του δρόμου [στη Σουηδία] σήμαινε ότι είχαμε πιο δύσκολες συνθήκες και προσπαθούσαμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι θα παίρναμε βαθμούς.

Δεν νομίζω ότι οδηγήσαμε ακόμα το καλύτερό μας, υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Το σημαντικό για μένα είναι ότι είμαστε ακόμα στη μάχη. Προσπαθήσαμε να είμαστε έξυπνοι και να μην πιέζουμε τα πράγματα όταν ήταν λίγο πιο περίπλοκα».

Η συνέπεια του έφερε αρκετούς βαθμούς ώστε να βρίσκεται μόλις ένα πίσω από τους Σεμπαστιάν Οζιέ και Έλφιν Έβανς. Αλλά ο Φινλανδός είναι χαρούμενος που μπόρεσε να δείξει ταχύτητα την τελευταία φορά στην Κροατία.

«Το Σάββατο και την Κυριακή, είχαμε μερικούς καλούς χρόνους», δήλωσε, αφού κέρδισε έξι από τις 12 διαδρομές του Σαββατοκύριακου γύρω από το Ζάγκρεμπ. «Είχα αρκετή αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας σε αυτό το ράλι. Για την Πορτογαλία, θα είμαστε δεύτεροι στο δρόμο - αυτό είναι μια θέση καλύτερη από πέρυσι, όταν ανοίγαμε [τον δρόμο]».

Ο 22χρονος Φινλανδός, ο οποίος κέρδισε το Ράλλυ Πορτογαλίας πέρυσι, θα συμμετάσχει μαζί με τους Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα σε μια τριμελή συμμετοχή GR Yaris την επόμενη εβδομάδα (11 - 14 Μαΐου).