WRC: Στην Ιταλία η επόμενη εμφάνιση του Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ θα δώσει στους αντιπάλους του στο WRC την ευκαιρία να βρεθούν ένα βήμα μπροστά, χάνοντας το Ράλλυ Πορτογαλίας τον επόμενο μήνα, και επιστρέφοντας στη δράση στο Ράλλυ της Σαρδηνίας τον Ιούνιο.

WRC: Στην Ιταλία η επόμενη εμφάνιση του Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος οδηγεί με μερική απασχόληση για την Toyota Gazoo Racing, μοιράζεται την πρωτιά στο πρωτάθλημα με τον... ομόσταυλό του Έλφιν Έβανς παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει μόνο σε τρία από τα τέσσερα ράλι μέχρι στιγμής φέτος.

Με τον Γάλλο να μην αγωνίζεται στην Πορτογαλία, η προσοχή του μετατοπίζεται στο Ράλλυ Σαρδηνίας (1 - 4 Ιουνίου) - έναν αγώνα που έχει κερδίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν και τον οποίο επιβεβαίωσε στο WRC.com το απόγευμα της Κυριακής ότι θα αποτελέσει μέρος του φετινού του προγράμματος.

Η απουσία του Οζιέαπό την Πορτογαλία σημαίνει ότι είναι πιθανό να πέσει μερικές θέσεις στο πρωτάθλημα οδηγών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για μια πιο ευνοϊκή θέση εκκίνησης στους χαλαρούς χαλικόδρομους της Ιταλίας. Αυτό, λέει όμως ο ίδιος, δεν είχε καμία σχέση με την επιλογή του.

"Αυτό ήταν ήδη ένα μακροχρόνιο σχέδιο", δήλωσε στο WRC.com. "Δεν είναι κάτι που αποφασίζεται μέρα με την μέρα ή τώρα, είναι κάτι που είχαμε ήδη στο μυαλό μας από την αρχή της χρονιάς".

Ο Οζιέ στην Ιταλία το 2021

"Η Σαρδηνία ήταν ένα δύσκολο ράλι για την ομάδα πέρυσι, οπότε ήταν πάντα το σχέδιο να προσπαθήσω να συμμετάσχω για να βοηθήσω εκεί. Δεν είναι κάτι που αποφασίστηκε τώρα λόγω του αποτελέσματος [της Κροατίας] ή κάτι τέτοιο, είναι κάτι που αποφασίσαμε από νωρίς".

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Οζιέ πραγματοποίησε άλλη μια ισχυρή εμφάνιση στην Κροατία, προπορευόμενος στην διοργάνωση και κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές διαδρομές από οποιονδήποτε άλλον. Ωστόσο, μια βαριά συμπίεση στην δεύτερη ειδική του κόστισε ενάμισι λεπτό και μπόρεσε να επιστρέψει μόνο στην πέμπτη θέση.

"Δεν ήταν το Σαββατοκύριακό μου", δήλωσε, "αλλά υποθέτω ότι είναι μέρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού μερικές φορές. Φυσικά, είχαμε πολύ περισσότερα στο ρεζερβουάρ, αλλά δεν μας βγήκε και με κάποιο τρόπο πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψουμε σε έναν άλλο αγώνα με στόχο να τα πάμε καλύτερα".