Ροβανπέρα: «Η ελλιπής προετοιμασία μας κόστισε στην Κροατία…»

Ο Κάλε Ροβανπέρα πιστεύει ότι τον εμπόδισε εν μέρει η κακή προετοιμασία στις δοκιμές πριν από τον αγώνα για το Ράλλυ Κροατίας της περασμένης εβδομάδας.

Ροβανπέρα: «Η ελλιπής προετοιμασία μας κόστισε στην Κροατία…»

Ο κάτοχος του τίτλου του WRC, Κάλε Ροβανπέρα εξακολουθεί να αναζητά την πρώτη του νίκη το 2023 και δεν έχει τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Μια αλλαγή τροχού την πρώτη ημέρα στοίχισε πολύ ακριβά στον Ροβανπέρα στην Κροατία, αν και ο 22χρονος Φινλανδός το πάλεψε και κατέκτησε την τέταρτη θέση στην γενική κατάταξη, αφού σημείωσε έξι νίκες σε ειδικές διαδρομές. Μιλώντας μετά τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς, εξήγησε ότι ένα κακό στήσιμο του αυτοκινήτου στις αρχές του ράλι εμπόδισε επίσης την πρόοδο.

«Νομίζω ότι απλά δεν τα καταφέραμε όλα στις δοκιμές [πριν από τον αγώνα]», δήλωσε στο WRC.com. «Σίγουρα θα έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι και πιο ξεκάθαροι με το στήσιμο, αλλά δεν μπορέσαμε να το βρούμε στις δοκιμές και μας πήρε να χάσουμε λίγο χρόνο την Παρασκευή για να το βρούμε».

«Σίγουρα δεν ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο συνολικά, αλλά στο τέλος κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Βγήκαμε στην κορυφή της μάχης με τον Οζιέ επίσης, οπότε δεν ήταν και τόσο άσχημα».

Ο 22χρονος κοιτάζει τώρα μπροστά στο Vodafone Rally de Portugal (11 - 14 Μαΐου), έναν αγώνα που κέρδισε πέρυσι.

«Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να ανέβουμε ξανά στο βάθρο», πρόσθεσε. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν καλό το ξεκίνημα της σεζόν.

Παρόλο που είμαστε σφιχτά στους βαθμούς, με αυτόν τον τρόπο έχουμε συλλέξει όλους τους βαθμούς που μπορούμε, αλλά φυσικά δεν είμαστε πραγματικά εδώ για να παλεύουμε για την τέταρτη θέση».