Κύμα συγκίνησης στον μηχανοκίνητο κόσμο για τον Κρεγκ Μπριν

Κορυφαίες προσωπικότητες της κοινότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού απέτισαν φόρο τιμής στον Κρεγκ Μπριν, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Κύμα συγκίνησης στον μηχανοκίνητο κόσμο για τον Κρεγκ Μπριν

Ο Κρεγκ Μπριν, 33 ετών, ήταν γνωστός για τον μεταδοτικό ενθουσιασμό του και την ευστροφία του που κέρδιζε τις καρδιές των οπαδών του σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε την δεύτερη θητεία του στην Hyundai Motorsport νωρίτερα φέτος και είχε συγκεντρώσει εννέα εντυπωσιακά βάθρα σε 82 εκκινήσεις στο WRC.

Ο Μοχάμεντ Μπεν-Σουλαγιέμ, πρόεδρος της FIA, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, λέγοντας: "Εκ μέρους της FIA, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Γρεγκ Μπριν μετά τον θάνατό του κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος σε ιδιωτικές δοκιμές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους οικείους του και την κοινότητα του Ράλι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Ο συμπαίκτης του στην Hyundai και στενός του φίλος Τιερί Νεβίλ μοιράστηκε επίσης ένα θερμό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: "Σήμερα έχασα έναν συμπαίκτη στην ομάδα, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, έχασα έναν φίλο. Κρεγκ, το πάθος σου για το ράλι ήταν ανυπολόγιστο, η χαρά σου πίσω από το τιμόνι ήταν πέρα από κάθε δική μας, τα συναισθηματικά σου σχόλια στο τέλος της διαδρομής ήταν μια κατηγορία από μόνα τους. Όλα αυτά θα μείνουν βαθιά στις αναμνήσεις μου. Θα μου λείψεις! Αναπαύσου ήρεμα φίλε μου".

Ο Κρις Μέεκε, ο οποίος οδήγησε μαζί με τον Μπριν κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων του με την Abu Dhabi Total World Rally Team, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του, λέγοντας: "Κρεγκ, σήμερα το πρωί ξύπνησες ως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη ζωή, ζώντας το όνειρό σου. Η μόνιμη ανάμνησή μου από εσένα δεν θα είναι ως ένας κορυφαίος οδηγός ράλι, αλλά ως ο τύπος που αφιέρωνε χρόνο στα παιδιά μου και τα έκανε να γελούν περισσότερο από ό,τι θα μπορούσα εγώ. Ήσουν ένας χαρακτήρας μεγαλύτερος από τη ζωή και πάλεψες για να φτάσεις στην κορυφή με αγνό πάθος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κράτα το αναμμένο εκεί πάνω... Θα μας λείψεις πολύ".

Ο θάνατος του Μπριν είχε περίοπτη θέση σε κορυφαία μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, με την Formula 1, την Formula E και το MotoGP να είναι μεταξύ των πρωταθλημάτων που έστειλαν συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Ορισμένες ομάδες της Formula 1, όπως η Alpine και η Mercedes, μοιράστηκαν επίσης μηνύματα.

Ο οδηγός της Formula 1, Βάλτερι Μπότας, δήλωσε: "Συγκλονιστικά νέα. RIP Craig Breen", ενώ ο εν ενεργεία πρωταθλητής της Formula E, Στόφελ Βαντούρν έγραψε στο Twitter: "Απίστευτα θλιβερά νέα. RIP".

Περισσότερα αφιερώματα από όλο τον κόσμο:

Μάλκολμ Ουίλσον:
"Είμαι εντελώς, εντελώς συντετριμμένος από αυτή την είδηση. Γνωρίζω την οικογένεια Breen εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κρεγκ έφυγε από τη ζωή. Οι σκέψεις μου είναι με τον Ρέι, την Τζάκι και την αδελφή του Κρεγκ. Ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος οδηγός, αλλά επιπλέον είχε έναν μεταδοτικό ενθουσιασμό για κάθε στοιχείο του ράλι με απαράμιλλη εγκυκλοπαιδική γνώση του αθλήματος. Ήταν το λαμπερό πάθος του για το άθλημα που βοήθησε να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των οπαδών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια τόσο συγκλονιστική είδηση".

Κάλε Ροβανπέρα:
"Αναπαύσου εν ειρήνη Κρεγκ. Οι σκέψεις μου είναι απόψε με την οικογένεια και τους φίλους σου".

Γκας Γκρίνσμιθ:
"Ποτέ δεν πίστευα ότι θα σε αποχαιρετούσα, φίλε μου. Σε ευχαριστώ για κάθε καλή λέξη, σε ευχαριστώ για κάθε συμβουλή και σε ευχαριστώ που είσαι φίλος μου. Θα μου λείψεις Κρεγκ, θα λείψεις σε όλους μας".

Σεμπαστιάν Οζιέ:
"Δεν βρίσκω λόγια... Όλοι αγαπούσαν τον Κρεγκ για τον σπουδαίο ιρλανδικό χαρακτήρα του και τον ενθουσιασμό του για το άθλημά μας. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους του σε αυτές τις πολύ θλιβερές στιγμές. RIP Κρεγκ, θα μας λείψεις".

Scuderia Ferrari:
"Εμείς στη Ferrari στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του Κρεγκ Μπριν μετά από αυτή την συγκλονιστική είδηση".