WRC: Ο Τάνακ καλωσορίζει την πρόκληση του Οζιέ

Η ιστορία του Σεμπαστιάν Οζιέ δεν έχει αλλάξει - εξακολουθεί να απολαμβάνει την μερική συνταξιοδότησή του - αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον συνάδελφό του παγκόσμιο πρωταθλητή Οτ Τάνακ να τον ενθαρρύνει να παραμείνει.

WRC: Ο Τάνακ καλωσορίζει την πρόκληση του Οζιέ

Ο Οτ Τάνακ δήλωσε ότι ο πρωτοπόρος του WRC θα πρέπει να διατηρήσει το σημερινό πολυάσχολο πρόγραμμα που οδηγεί τον Σεμπαστιάν Οζιέ στο Ράλλυ Κροατίας (20 - 23 Απριλίου) αυτό το μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει τους έξι από τους επτά τελευταίους αγώνες.

Ο Εσθονός δήλωσε: "Υποθέτω ότι έχει κάνει [σχεδόν] κάθε ράλι από το τέλος του περασμένου έτους, είναι πάντα εκεί. Εντάξει, μάλλον ήταν έξυπνο που έχασε την Σουηδία για να έχει μια καλή θέση στο δρόμο στο Μεξικό. Υποθέτω ότι δεν έφυγε ποτέ!"

Ο Τάνακ , ο οποίος βρέθηκε στην ίδια ομάδα με τον Ogier το 2017 (M-Sport Ford), δήλωσε ότι η παρουσία του Γάλλου στο WRC παρέχει μια εξαιρετική ιστορία.

Πρόσθεσε: "Για μένα, αν πρόκειται να παραμείνει [στο WRC], είναι το καλύτερο για το πρωτάθλημα και για το ίδιο το ράλι. Θα ήταν ευπρόσδεκτο να τον έχω κοντά μου και να καθαρίζει και τον δρόμο για εμάς!"

Παρά το αίτημα του φίλου και αντιπάλου του, ο Οζιέ δεν υποχωρούσε. Μιλώντας μετά τη νίκη του στο Ράλλυ Γκουαναχουάτο του Μεξικού και την άνοδό του στην κορυφή του πίνακα, είπε: "Είμαι εδώ για να διασκεδάσω και να δώσω στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Αυτό δεν αλλάζει".

Ενώ ο Οζιέ ξεκινάει στο Ζάγκρεμπ, έχει ήδη επισημάνει ότι δεν θα οδηγήσει ένα εργοστασιακό Yaris GR Rally1 στον επόμενο αγώνα στην Πορτογαλία.