WRC: «Ζεσταίνεται» ενόψει Κροατίας ο Τάνακ

Ο Οτ Τάνακ θα χρησιμοποιήσει το σαββατιάτικο Rallye des Ardennes για να επιστρέψει στην οδήγηση στην άσφαλτο, καθώς θέλει να ανακτήσει την πρωτιά στο WRC στο Ράλι Κροατίας τον επόμενο μήνα.

WRC: «Ζεσταίνεται» ενόψει Κροατίας ο Τάνακ

Το αστέρι του Ford Puma Rally1 Hybrid κάνει το ντεμπούτο του στον τρίτο γύρο του Βελγικού Πρωταθλήματος Ράλι το Σάββατο, έναν αγώνα που περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές και 144 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Αυτά τα χιλιόμετρα θα δώσουν στον Τάνακ και στην M-Sport Ford World Rally Team ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, καθώς οδεύουν προς τον πρώτο καθαρά ασφάλτινο αγώνα της σεζόν στο Ζάγκρεμπ.

"Το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε ξανά την αίσθηση της ασφάλτου", δήλωσε ο Τάνακ. "Καταλαβαίνω ότι οι Αρδέννες είναι ένα από τα καλύτερα ράλι στο Βέλγιο και οι δρόμοι θα πρέπει να είναι διασκεδαστικοί - θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε μέσα στο αυτοκίνητο.

"Αλλά η προτεραιότητα είναι να ξαναβρούμε το ρυθμό μας και να θυμηθούμε πού βρισκόμασταν στο Μόντε Κάρλο [όταν το μονοθέσιο έτρεχε για τελευταία φορά σε εξοπλισμό Tarmac]".

Η προετοιμασία του Τάνακ για την Κροατία θα συνεχιστεί με τις δοκιμές της M-Sport πριν από τον αγώνα, οι οποίες διεξάγονται τοπικά στις διαδρομές γύρω από την πρωτεύουσα της χώρας.

"Η Κροατία είναι μια πολύ απαιτητική διοργάνωση", δήλωσε ο Τάνακ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος εκεί την περασμένη σεζόν. "Η πρόσφυση είναι χαμηλή και υπάρχουν πολλά κοψίματα - ο δρόμος αλλάζει συνεχώς. Είναι ένα δύσκολο ράλι".