WRC: Ο Λουμπέ «νιώθει καλά» στο Puma

Ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Ford Puma της M-Sport, παρά το γεγονός ότι ο ομόσταυλός του Οτ Τάνακ παραδέχτηκε ότι δεν αισθάνθηκε συγχρονισμένος με το αυτοκίνητο στο χαλίκι.

WRC: Ο Λουμπέ «νιώθει καλά» στο Puma

Ο Οτ Τάνακ κέρδισε τον δεύτερο γύρο του φετινού WRC στη Σουηδία, αλλά, μετά τον εναρκτήριο γύρο με χαλίκι στο Ράλλυ Γκουαναχουάτο του Μεξικού νωρίτερα αυτό το μήνα, περιέγραψε τον εαυτό του ως «ακατάλληλο» για το Puma του.

Ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ, ο οποίος ανήκει στη βρετανική ομάδα από την περασμένη σεζόν, είχε μια δύσκολη διαδρομή στο Μεξικό, εγκαταλείποντας σε δύο διαδοχικές ημέρες λόγω βλάβης στην ανάρτηση και το τιμόνι.

Ωστόσο, ο Γάλλος περιέγραψε την κατάστασή του ως «λίγο διαφορετική» από εκείνη του Τάνακ, προσθέτοντας ότι αισθάνεται άνετα στο αυτοκίνητο.

«Από τη δική μου πλευρά, είναι λίγο διαφορετική, γιατί πάντα ένιωθα καλά στο αυτοκίνητο», δήλωσε. «Το θέμα είναι ότι από την αρχή της σεζόν δεν μπορέσαμε να τα βάλουμε όλα μαζί για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

«Αν κοιτάξετε το shakedown ή την ταχύτητά μας την Πέμπτη [στο Μεξικό] πριν την εγκατάλειψη, η ταχύτητα ήταν πολύ καλή. Από την πλευρά μου, η αίσθηση στο αυτοκίνητο είναι ακόμα πολύ καλή - απλά πρέπει να έχουμε ένα καθαρό ράλι χωρίς προβλήματα».

Ο Λουμπέ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι φιλοδοξεί να διεκδικήσει βάθρο σε ράλι με σκληρό χαλίκι, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα. Ωστόσο, ο 26χρονος πιστεύει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και στο Ράλλυ Κροατίας του επόμενου μήνα, το οποίο διεξάγεται στην άσφαλτο από τις 20 έως τις 23 Απριλίου.

«Η ταχύτητα θα είναι εκεί», δήλωσε. «Στο Μόντε Κάρλο, η ταχύτητα στην άσφαλτο ήταν καλή, αλλά δυστυχώς, όπως και στο Μεξικό, δεν μπορέσαμε να τα βάλουμε όλα μαζί.

Ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο είναι δυνατό στην άσφαλτο, οπότε ελπίζω ότι η Κροατία θα είναι καλή. Αλλά σίγουρα, θα πάμε στην Πορτογαλία και τη Σαρδηνία - δύο ράλλυ που γνωρίζω πολύ καλά και ελπίζω να κάνω κάποια καλά αποτελέσματα εκεί».