Ροβανπέρα: «Κάναμε ότι μπορούσαμε στο Μεξικό»

Ο κάτοχος του τίτλου στο WRC με την Toyota, Κάλε Ροβανπέρα, λέει ότι πήρε ό,τι μπορούσε από το δύσκολο Ράλλυ Γκουαναχουάτο του Μεξικού νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ροβανπέρα: «Κάναμε ότι μπορούσαμε στο Μεξικό»

Ο Κάλε Ροβανπέρα έφτασε στο Ράλλυ Γκουαναχουάτο του Μεξικού δεύτερος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος του WRC και, ως εκ τούτου, ήταν δεύτερος στην σειρά κατάταξης καθ' όλη την διάρκεια της πρώτης ημέρας δράσης.

Η έλλειψη πρόσφυσης στη χαλαρή επιφάνεια του χαλικιού έπληξε τον Ροβανπέρα σκληρά και τον άφησε να απέχει σχεδόν δύο λεπτά από τον νικητή και νέο πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Οζιέ.

Ο Φινλανδός παραδέχτηκε ότι η μόνη απογοήτευση από το Σαββατοκύριακο προήλθε από το Wolf Power Stage, όπου κατάφερε να πάρει μόνο δύο βαθμούς για την τέταρτη ταχύτερη διαδρομή μέσω του El Brinco. Τερμάτισε τέταρτος στη γενική κατάταξη, υποχωρώντας στην τρίτη θέση της σειράς.

"Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, όταν ανοίγαμε κατά κάποιο τρόπο [μετά το πρόωρο πρόβλημα του Τάνακ] το δρόμο" είπε.

"Δεν μπορούσα να περιμένω περισσότερα και έκανα ό,τι μπορούσα. Όταν ξεκινάς από εκεί που ξεκινήσαμε την Παρασκευή, το να ανέβεις στο βάθρο την Κυριακή είναι πάντα δύσκολο. Αλλά είμαι χαρούμενος που κάναμε ό,τι μπορούσαμε.

Στο Power Stage, χάσαμε την πίσω πτέρυγα μπαίνοντας σε μια στροφή και αμέσως δεν μπορούσα να πιέσω τόσο πολύ χωρίς την υποπίεση. Χάσαμε μερικούς βαθμούς σε αυτό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για τον Σεμπ στη θέση από την οποία ξεκινούσε.

Συγχαρητήρια σε αυτόν (τον Οζιέ) - έκανε σπουδαία δουλειά".