Κατσούτα: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι η Πορτογαλία»

Ο Τακαμότο Κατσούτα συγκεντρώνει τις προσπάθειές του στο να επιστρέψει εγκαίρως στο ρυθμό του Ράλλυ Πορτογαλίας (11 - 14 Μαΐου) μετά την συντριβή του στο Guanajuato Rally México.

Κατσούτα: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι η Πορτογαλία»

Ο Τακαμότο Κατσούτα υπέστη μια κύλιση υψηλής ταχύτητας την πρώτη ημέρα του τρίτου γύρου του WRC νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα την δεύτερη απόσυρσή του λόγω ατυχήματος σε ισάριθμους ράλι.

Ο Ιάπωνας οδηγός θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Κροατίας του επόμενου μήνα (20 - 23 Απριλίου), αλλά δεν θα κερδίσει βαθμούς πρωταθλήματος κατασκευαστών, καθώς ο συμπαίκτης του GR Yaris, Σεμπαστιάν Οζιέ, μερικής απασχόλησης συμμετέχει επίσης.

Ο 30χρονος έχει θέσει ως στόχο να επιστρέψει σε ρυθμό πρωταθλητισμού από το Vodafone Rally de Portugal τον Μάιο, τον επόμενο γύρο με χαλίκι στο ημερολόγιο.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι η Πορτογαλία», είπε στο WRC.com. «Αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα και για την ομάδα θα έλεγα, οπότε πρέπει να προετοιμαστώ καλά ψυχικά για να μπορέσω να πιέσω στην Πορτογαλία».

«Απλώς πρέπει να αφιερώσω χρόνο για να χτίσω την αυτοπεποίθηση και να φτάσω στον τερματισμό στην Κροατία και μετά πάμε στην Πορτογαλία. Αυτό είναι το σχέδιο».

Οι μηχανικοί του Κατσούτα της Toyota Gazoo Racing επισκεύασαν το αυτοκίνητό του την Παρασκευή στο Μεξικό, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στο γήπεδο και να ολοκληρώσει τις τελευταίες δύο ημέρες. Ενώ δεν υπήρχαν άλλα μεγάλα δράματα, η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τις ειδικές σήμαινε ότι δυσκολεύτηκε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

«Δεν ήταν τόσο εύκολο να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση ή το συναίσθημα γιατί, βασικά, κάθε ειδική ήταν νέα για μένα», εξήγησε.

«Δεν περίμενα τόσο τεράστιες αλλαγές πρόσφυσης και, δυστυχώς, δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον μπορώ να μάθω από αυτή την εμπειρία και να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο πιο ολοκληρωμένα».