WRC: Ο Τάνακ παλεύει να «δεθεί» με το Puma στο χαλίκι

Ο Οτ Τάνακ παραδέχτηκε ότι δυσκολεύεται να... συνεννοηθεί με το Ford Puma Rally1 της M-Sport έπειτα από μια δύσκολη προσπάθεια στο Ράλλυ Γκουαναχουάτο του Μεξικού.

WRC: Ο Τάνακ παλεύει να «δεθεί» με το Puma στο χαλίκι

Ο Οτ Τάνακ αντιμετώπισε αρκετές προκλήσεις στον πρώτο γύρο της σεζόν στο χαλίκι, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης του στροβιλοσυμπιεστή το πρωί της Παρασκευής, η οποία κόστισε πάνω από 14 λεπτά και κατέστρεψε κάθε ελπίδα να επαναλάβει την νίκη του στο Ράλλυ Σουηδίας.

Ο Εσθονός οδηγός πάλεψε για να εξασφαλίσει την ένατη θέση, καθώς και να συλλέξει τέσσερις bonus πόντους για τη δεύτερη θέση στο Wolf Power Stage που τελείωσε το ράλι, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ένιωθε άβολα στο αυτοκίνητο.

«Το αυτοκίνητο ήταν πάντα εκεί, αλλά νομίζω ότι εγώ και το αυτοκίνητο δεν ταιριάζουμε λίγο [μεταξύ μας] και είναι μάλλον λίγο δύσκολο θέμα αυτή τη στιγμή» , παραδέχτηκε ο Τάνακ. «Είναι θετικό να παίρνουμε τουλάχιστον μερικούς βαθμούς, γιατί την Παρασκευή δεν φαινόταν ότι αυτό θα ήταν εφικτό.

Όπως είπα, το αυτοκίνητο είναι εκεί και το αυτοκίνητο είναι προφανώς ανταγωνιστικό σε κάποια άλλα χέρια, αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι φυσικό για μένα και δεν είμαι σε θέση να αποδώσω όπως θα έπρεπε».

Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport, Ριχ Μίλενερ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ανθεκτικότητα που επέδειξε η ομάδα του στο τετραήμερο αυτό, στο οποίο αντιμετώπισαν προβλήματα και οι άλλοι οδηγοί του Puma, Πιερ-Λουί Λουμπέ και Ιορδάνης Σερδερίδης.

Ο Μίλενερ πρόσθεσε: «Πρέπει να πω ότι είμαι απίστευτα περήφανος για αυτό που έκανε η ομάδα για να ανατρέψει το αποτέλεσμα του Οτ. Από το να μοιάζει με εγκατάλειψη έφτασε στο να παλέψει και να ξεπεράσει αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν δυνατό στο σέρβις της Παρασκευής. Αυτό το ομαδικό πνεύμα μας βοήθησε να επαναφέρουμε τον Οτ στην πρώτη 10άδα και σε μια αρκετά ισχυρή θέση για να κερδίσει βαθμούς Power Stage».

Το πρωτάθλημα επιστρέφει στην άσφαλτο τον επόμενο μήνα για το Ράλλυ Κροατίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Απριλίου. Ο Τάνακ και ο συνοδηγός του, Μάρτιν Γιαρβεόγια θα προετοιμαστούν για τον αγώνα αναλαμβάνοντας καθήκοντα αυτοκινήτου διαδρομής σε ένα Puma στο Rallye des Ardennes του Βελγίου την επόμενη εβδομάδα.