Νεβίλ: «Το Μεξικό ήταν μια εκτόνωση της πίεσης»

Η δεύτερη θέση στο Ράλλυ Guanajuato México έβγαλε ένα βάρος από τους ώμους του Τιερί Νεβίλ, όπως λέει ο οδηγός της Hyundai Motorsport.

Νεβίλ: «Το Μεξικό ήταν μια εκτόνωση της πίεσης»

Η Παρασκευή του Τιερί Νεβίλ στα βουνά γύρω από τη Λεόν παρεμποδίστηκε από μια σειρά τεχνικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας βλάβης της υβριδικής μονάδας, ενός αποσβεστήρα ανάρτησης που καταστράφηκε και μιας κατεστραμμένης μπότας του άξονα μετάδοσης κίνησης.

Όμως ο Βέλγος αντεπιτέθηκε τις επόμενες δύο ημέρες, ανεβαίνοντας στο βάθρο σε βάρος του team-mate του Εσαπέκα Λάπι, πριν πιέσει τον Έλφιν Έβανς, ο οποίος κρατούσε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη την τελευταία ημέρα.

Ο Νεβίλ ξεπέρασε τελικά τον Έβανς στο Wolf Power Stage που τελείωσε το ράλι και κατέκτησε τη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου. Αυτό, λέει, ήταν μια μεγάλη εκτόνωση της πίεσης.

«Απολάμβανα την οδήγηση όλο το Σαββατοκύριακο και διασκέδαζα στο αυτοκίνητο», χαμογέλασε ο Νεβίλ. «Ακόμα και αν πίεζα, ένιωθα ότι έλεγχα την ώθηση. Το να τερματίσω δεύτερος στο τέλος ήταν μια μεγάλη εκτόνωση της πίεσης.

«Πέρυσι, η αρχή της σεζόν ήταν καταστροφική και νομίζω ότι, μετά από έξι μήνες, ξέραμε ήδη ποιος θα ήταν πρωταθλητής. Δεν ήμασταν πουθενά σε κάποιους από τους γύρους, αλλά με κάποιο τρόπο επιβιώσαμε παλεύοντας σκληρά και διατηρώντας πάντα το αυτοκίνητο σε λειτουργία όταν αντιμετωπίζαμε προβλήματα.

«Τώρα, φέτος, αισθάνομαι αρκετά καλά. Αισθάνομαι επίσης αρκετά άνετα στο αυτοκίνητο, παρά κάποια μικρά προβλήματα που πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε πιο δυνατοί από την Toyota».

Με ένα χατ-τρικ τερματισμών στο βάθρο μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, ο Νεβίλ και ο συνοδηγός του βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος - τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο Νεβίλ ανυπομονεί τώρα να επιστρέψει στην άσφαλτο στο Ράλλυ Κροατίας του επόμενου μήνα (20 - 23 Απριλίου). Έχει τερματίσει τρίτος στη γενική κατάταξη στη διοργάνωση με έδρα το Ζάγκρεμπ δύο συνεχόμενες χρονιές.

«Ανυπομονώ [για την Κροατία]», δήλωσε. «Δύο φορές σε αυτό το ράλι, και κάθε φορά ήμουν επικεφαλής, οπότε ο στόχος είναι σίγουρα η νίκη.

«Λατρεύω τους δρόμους εκεί - είναι πραγματικά απαιτητικοί και πραγματικά διασκεδαστικοί. Αν αισθανθούμε τόσο άνετα όσο αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι ένας ακόμη ωραίος αγώνας».