WRC: Η πρώτη επαφή με το χώμα δίνει αυτοπεποίθηση στον Λάπι

Ο Εσαπέκα Λάπι είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τον ρυθμό που έδειξε στο Ράλλυ Σουηδίας τον περασμένο μήνα, όταν το WRC φτάσει στο Ράλλυ Guanajuato México την επόμενη εβδομάδα.

WRC: Η πρώτη επαφή με το χώμα δίνει αυτοπεποίθηση στον Λάπι

Ο Εσαπέκα Λάπι κάνει το ντεμπούτο του στο χαλίκι με την Hyundai Motorsport στο Ράλλυ Guanajuato, αλλά ξεκινάει τον πρώτο μακρινό γύρο της σεζόν με ώθηση από την ταχύτητα του δεύτερου γύρου.

"Ξέρουμε ότι το Μεξικό είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος ράλι", δήλωσε. "Αρχικά έχει χαλίκι και είναι αρκετά πιο αργό από τη Σουηδία, αλλά το συναίσθημα ήταν θετικό από [τη Σουηδία] και ξέρουμε ότι έχουμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο για αυτές τις συνθήκες. Εντάξει, θα ήταν ωραίο να είχαμε τερματίσει ακριβώς στη μάχη αντί να έχουμε το πρόβλημα που είχαμε [με την αποκόλληση των ελαστικών το απόγευμα του Σαββάτου], αλλά παραμένω θετικός".

Ο Εσαπέκα Λάπι παραδέχτηκε ότι η πρώτη του εμπειρία από το στήσιμο του i20 N Rally1 για χαλαρές επιφάνειες ήταν θετική.

"Το αυτοκίνητο είναι λίγο διαφορετικό από πέρυσι στην αίσθηση", είπε, "αλλά αυτό το αυτοκίνητο δεν αισθάνεται τόσο δύσκολο στην οδήγηση. Αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι, ίσως θα ήταν με τα διαφορικά, αλλά αυτό μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε με την ομολογκασία. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό.

Το συναίσθημα είναι καλό με την ομάδα και σε αυτό θα βασιστούμε στο Μεξικό".

Ο 32χρονος θα μπορούσε να κάνει ένα διάλειμμα στην αμερικανική ήπειρο - έχει αγωνιστεί τρεις φορές στη Λεόν και δεν έχει τερματίσει ακόμα στο top-10. Η τελευταία του έξοδος το 2020 έληξε με το M-Sport Ford Fiesta WRC του να παίρνει φωτιά.