WRC: Η Ιαπωνία θέλει υπερειδική σε στάδιο όπως στο ΟΑΚΑ με το Ράλλυ Ακρόπολις

Με αφορμή την επιτυχία της υπερειδικής διαδρομής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2022, οι διοργανωτές του Ράλλυ Ιαπωνίας διερευνούν μια παρόμοια ιδέα ως μέρος του φινάλε της σεζόν 2023.

WRC: Η Ιαπωνία θέλει υπερειδική σε στάδιο όπως στο ΟΑΚΑ με το Ράλλυ Ακρόπολις

Έχοντας επιβεβαιωθεί ως η πόλη που θα φιλοξενήσει το 2023, ο δήμαρχος της πόλης Toyota, Toshihiko Ota, περιέγραψε τα σχέδια για φέτος, ενόψει της φιλοξενίας του ράλι Shinshiro του JRC στην περιοχή το Σαββατοκύριακο. Επιβεβαίωσε ότι το FORUM8 Rally Japan θα πραγματοποιηθεί και πάλι στους ορεινούς νομούς Aichi και Gifu, ενώ το πάρκο εξυπηρέτησης θα επιστρέψει στο Toyota Stadium στην καρδιά της Toyota City.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της περασμένης Παρασκευής, ο Ota αποκάλυψε τα σχέδια για τη μεταφορά σταδίων μέσα και γύρω από το service park, διερευνώντας τη χρήση του σταδίου 45.000 θέσεων που αποτελεί μέρος του service park, καθώς και την επιστροφή στο Okazaki για μια επανάληψη του δημοφιλούς street stage από την έκδοση του 2022 του ράλι.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που έλαβε την υποστήριξη του προέδρου της Toyota Motor Corporation Akio Toyoda, ο οποίος παρευρισκόταν στο Ράλι Shinshiro, μαζί με τον επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing World Rally Team Jari-Matti Latvala και τον οδηγό Takamoto Katsuta. "Μια υπερειδική διαδρομή στο στάδιο θα σας δώσει μια πρωτοφανή αίσθηση ότι βρίσκεστε ακριβώς δίπλα στη δράση", εξέφρασε ο Toyoda.

Η τοποθέτηση μιας διαδρομής μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις πέρυσι αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας 65.000 φιλάθλους. Οι διοργανωτές του Ράλι Ιαπωνίας FORUM8 χρησιμοποίησαν ήδη το Στάδιο Toyota το 2022, φιλοξενώντας την τελετή εκκίνησης και το τελετουργικό βάθρο μέσα στο στάδιο, καθώς και τη μετάδοση του WRC All Live στη μεγάλη οθόνη του σταδίου για κάθε στάδιο του ράλι.

"Στο super special stage που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Ελλάδα, οι κερκίδες του σταδίου ήταν ασφυκτικά γεμάτες", δήλωσε ο Katsuta. "Παρακολουθούσαμε από το κόκπιτ του αυτοκινήτου, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ την ένταση που πρέπει να ένιωσαν οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς κοιτούσαν απευθείας στα μάτια τους θεατές".

Σε άλλες αξιοσημείωτες ανακοινώσεις, οι διοργανωτές αποκάλυψαν επίσης τρεις εκδοχές της επίσημης αφίσας του ράλι 2023.

Το FORUM8 Rally Japan θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου.