Η νέα Mercedes-AMG A35 με 306 ίππους

Η «μικρή» AMG θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στο Σαλόνι του Παρισιού.

Η νέα Mercedes-AMG A35 με 306 ίππους

Η γκάμα της Mercedes-AMG μεγαλώνει με τη γερμανική εταιρεία να αποκαλύπτει τη νέα A35 4MATIC, η οποία κατατάσσεται κάτω από την ισχυρή Α45. Ξεκινώντας από το… πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του νέου hatchback, ο νέος 4κύλινδρος 2λιτρος turbo κινητήρας αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο εφτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη και η κίνηση προέρχεται από όλους τους τροχούς. Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η νέα Α35 μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε μόλις 4,7 sec και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

Φυσικά, τιμά τα λογότυπα AMG γι'αυτό και φέρει αρκετές επεμβάσεις στο αμάξωμά του, όπως είναι ο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας, η πίσω αεροτομή οροφής και ο ξεχωριστός διαχύτης που φιλοξενεί τις απολήξεις της εξάτμισης. Αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση (AMG Ride Control), η οποία έχει ελαφρύνει χάρη στα αλουμινένια υλικά, ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τον προαιρετικό κατάλογο και το Adaptive Damping System. Παράλληλα, το σύστημα πέδησης είναι κατάλληλο για να ακινητοποιεί με ασφάλεια το σπορ hatchback με τη βοήθεια των τετραπίστονων δαγκάνων και δίσκων 350 mm εμπρός και μονοπίστονα πίσω με δίσκο 330 mm. Ακόμα, το εντυπωσιακό μοντέλο κάθεται επάνω σε 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες (του πίνακα οργάνων και του infotainment), κάτι που είδαμε και στη νέα A-Class. Αυτά που κάνουν την Α35 να διαφοροποιείται όμως από τις απλές εκδόσεις είναι το «κομμένο» στο κάτω μέρος τιμόνι που φέρει το ανάλογο λογότυπο της έκδοσης, τα σπορ μπάκετ καθίσματα, οι αλουμινένιες πεταλιέρες και οι χρωματικές πινελιές στους αεραγωγούς, στις πόρτες και στο ταμπλό.

Η νέα Mercedes-AMG A35 4MATIC θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Πηγή:gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΤΟ ΝΕΟ SUZUKI JIMNY

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ SUV ΤΗΣ OPEL