WRC: Ο Μπερτέλι ετοιμάζει την επιστροφή του με το Ford Puma - Πιθανώς στην Ελλάδα

Ο Λορέντζο Μπερτέλι ελπίζει να επιστρέψει στο WRC αργότερα την φετινή σεζόν - και σίγουρα με την ομάδα M-Sport Ford. Τόνισε δε πως απολαμβάνει τις Ελληνικές ειδικές διαδρομές.

WRC: Ο Μπερτέλι ετοιμάζει την επιστροφή του με το Ford Puma - Πιθανώς στην Ελλάδα

Η συνεργασία του Λορέντζο Μπερτέλι με την βρετανική εταιρεία μετράει περισσότερο από μια δεκαετία και, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσει με την Toyota Gazoo Racing στην Σουηδία νωρίτερα αυτό το μήνα, μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι θα επέστρεφε στο μέλλον σε ένα Puma Rally1 Hybrid.

"Ήταν μια σπουδαία εμπειρία να οδηγώ με την Toyota", δήλωσε. "Η ευκαιρία ήρθε και ήθελα να την εκμεταλλευτώ και έμαθα πολλά από αυτούς. Ήταν ενδιαφέρον να κάνω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από την M-Sport - δεν λέω ότι αυτό είναι καλύτερο ή χειρότερο, ήταν διαφορετικό.

Νομίζω ότι μπορώ να πω, είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψω ξανά στην M-Sport. Θα με ξαναδείτε σε ένα αυτοκίνητο της M-Sport".

Πολυάσχολος με την οικογενειακή επιχείρηση μόδας, ο 34χρονος παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα του ράλλυ έπρεπε να χωρέσει στο πρόγραμμα της δουλειάς του.

"Η Σουηδία ήταν διακοπές για μένα", χαμογέλασε. "Εντάξει, έχω μερικές ακόμα διακοπές να κάνω φέτος και θα ήταν ωραίο να επιστρέψω και πάλι στο WRC. Φυσικά, η Ιταλία είναι πάντα ενδιαφέρουσα, αλλά μου αρέσει και η Ελλάδα. Αυτή την στιγμή, δεν έχω σχέδια".

Κανονικά σημειώνοντας χρόνους μέσα στην πρώτη 10άδα, το ντεμπούτο του Μπερτέλι στο GR Yaris Rally1 καταστράφηκε από μια επίσκεψη σε μια χιονοστιβάδα το απόγευμα της Παρασκευής.

"Αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο εύκολα στην οδήγηση", δήλωσε ο Μπερτέλι. "Νομίζω ότι η προηγούμενη [γενιά] ήταν ίσως πιο εύκολη. Όταν έκανα δοκιμές πριν από το ράλλυ, οι χρόνοι ήταν πολύ πιο κοντά [στους εργοστασιακούς οδηγούς της Toyota]. Όταν ήρθα στο ράλλυ, η πτώση [των χρόνων] ερχόταν - είμαι σίγουρος ότι αυτό έχει να κάνει με τις σημειώσεις ρυθμού μου".