WRC: Χαρούμενος ο Ροβανπέρα που θα ανοίξει τον δρόμο ο Τάνακ στο Μεξικό

Το χαμόγελο του Κάλε Ροβανπέρα στο τέλος του Ράλλυ Σουηδίας τα είπε όλα. Η συζήτηση είχε μεταφερθεί στον τρίτο γύρο του φετινού WRC, στο Μεξικό και στην σειρά εκκίνησης.

WRC: Χαρούμενος ο Ροβανπέρα που θα ανοίξει τον δρόμο ο Τάνακ στο Μεξικό

Ο Κάλε Ροβανπέρα ξεκινά τον αγώνα του Γκουαναχουάτο (16-19 Μαρτίου) ως δεύτερος στο δρόμο, ακριβώς πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Οτ Τάνακ.

"Αυτό είναι καλό", δήλωσε ο 22χρονος Φινλανδός. "Στη Σουηδία, ήμασταν πρώτοι στο δρόμο - χάσαμε 30 δευτερόλεπτα σε μια δύσκολη διαδρομή που οδηγήσαμε δύο φορές και αυτή η διαφορά χρόνου ήταν ουσιαστικά το σημείο στο οποίο καταλήξαμε στον τερματισμό.

Δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό στο Μεξικό, δεν χρειάζεται να ανοίξουμε το δρόμο, οπότε θα πρέπει να είναι καλύτερα για εμάς. Βασικά μπορούμε να πάμε εκεί με φρέσκο μυαλό και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό ράλλυ".

Ο αγώνας του επόμενου μήνα στην Λεόν θα είναι η τρίτη εκκίνηση του κατόχου του τίτλου στο Μεξικό, αλλά μόλις η δεύτερη με αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας Rally1.

"Ανυπομονώ", είπε. "Θα πάρουμε κάποιες διακοπές μεταξύ Σουηδίας και Μεξικού και θα κάνουμε κάποια διασκεδαστικά πράγματα, οπότε θα είναι καλό να πάμε εκεί και να απολαύσουμε το ράλλυ. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα ωραία και οι δρόμοι είναι μια μεγάλη πρόκληση".

Αν ο αστέρας της Toyota χρειαστεί κάποια ενημερωμένη συμβουλή για τους δρόμους γύρω από το Guanajuato, μπορεί πάντα να ρωτήσει τον πατέρα του, Χάρι. Ο Ροβανπέρα ο πρεσβύτερος πρωταγωνίστησε στο περσινό Ράλλυ των Εθνών (το οποίο χρησιμοποίησε τις ίδιες διαδρομές), τερματίζοντας πέμπτος με ένα Citroën DS3 R5.