WRC: Και η Λετονία στο καλεντάρι του 2024

Το WRC θα επισκεφθεί μια νέα χώρα το 2024 με το Ράλλυ Λετονίας, παλαιότερα γνωστό ως Ράλλυ Λιεπάχα, να μπαίνει στο καλεντάρι.

WRC: Και η Λετονία στο καλεντάρι του 2024

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την μακροχρόνια επιτυχία της Λετονίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (ERC) και αντικατοπτρίζει την δέσμευση των διοργανωτών του WRC να διατηρεί τουλάχιστον μία θέση στο ημερολόγιο του WRC διαθέσιμη για τέτοιου είδους αγώνες. Ως κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων τόσο για το WRC όσο και για το ERC, η WRC Promoter είναι σε μοναδική θέση να εντοπίζει και να υποστηρίζει διοργανώσεις που έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να γίνουν μέρος της οικογένειας του WRC.

Το Ράλλυ Λετονίας διεξάγεται σε χωμάτινους δρόμους και έχει την φήμη ότι είναι ένα από τα πιο απαιτητικά ράλλυ στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ταχύτατους δρόμους που απαιτούν από τους οδηγούς και τους συνοδηγούς δεξιοτεχνία και ακρίβεια εκατοστών.

"Πάντα ήταν στόχος μας να διατηρούμε τουλάχιστον μία διαθέσιμη θέση στο ημερολόγιο του WRC, ώστε να είναι δυνατή η εναλλαγή ενός αγώνα από το ERC στο WRC", εξήγησε ο Πίτερ Θούλ, Ανώτερος Διευθυντής Αθλητισμού της WRC Promoter.

"Το γεγονός ότι το Ράλλυ Λετονίας έγινε το πρώτο που έλαβε αυτή την θέση είναι μια σαφής αναγνώριση της αθλητικής και διαφημιστικής του υπεροχής και της δέσμευσης της Λετονικής Κυβέρνησης στον αγώνα ράλλυ.

Η απόφαση αυτή αναδεικνύει την στρατηγική σημασία των περιοχών της Βαλτικής για το WRC. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με τον συνεργάτη μετάδοσης TV3 και προσβλέπουμε σε διευρυμένη συνεργασία μαζί τους για τον αγώνα του 2024. Αυτό, καθώς και το διαρκώς αυξανόμενο δίκτυό μας με περισσότερους από 50 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε περισσότερες από 150 χώρες, καθιστά το WRC ένα από τα πιο ευρέως προβαλλόμενα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη", πρόσθεσε ο Θουλ.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης συνεργάζονται στενά με την FIA και τους διοργανωτές του WRC για να διασφαλίσουν ότι η εκδήλωση πληροί τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται για έναν γύρο του WRC. Το ράλλυ θα φτάσει σε μια ευρεία περιοχή της Λετονίας, που εκτείνεται από τις πόλεις Ρίγα και Λιεπάχα έως τις περιοχές Τάλσι, Τούκουμς, Κουλντίγκα και Ντιενβιντκουρζέμε.

"Αυτή είναι μια στιγμή που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η δουλειά μας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, επιτέλους ολοκληρώθηκε με μια ξεκάθαρη πορεία για την Λετονία να φιλοξενήσει έναν αγώνα WRC το 2024", δήλωσε ο διευθυντής του Ράλλυ Λετονίας, Ράιμοντ Στρόκς.

"Για την RA Events ως διοργανωτή εκδηλώσεων, αυτό είναι ένα τεράστιο ορόσημο που φέρει τεράστια ευθύνη μαζί του. Αλλά έχουμε τόσο αξιόπιστους συνεργάτες στη Λετονική Κυβέρνηση, την πόλη του ράλλυ Λιεπάχα, την πρωτεύουσά μας Ρίγα και τον γενικό μας χορηγό Tet - καθώς και πολλούς άλλους. Πίσω από αυτούς υπάρχει μια ακόμη ευρύτερη ομάδα ενθουσιωδών ανθρώπων, με τους οποίους μπορούμε να τα καταφέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας".

Οι ακριβείς ημερομηνίες για το Ράλλυ Λετονίας 2024 θα επιβεβαιωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Με την επιφύλαξη της έγκρισης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού