WRC: Ο Τάνακ δεν περίμενε ποτέ να νικήσει στην Σουηδία

Ο Ότ Τάνακ εξέπληξε τόσο τον εαυτό του όσο και την ομάδα της M-Sport Ford με την νίκη του στον δεύτερο αγώνα του φετινού WRC, το Ράλλυ Σουηδίας

WRC: Ο Τάνακ δεν περίμενε ποτέ να νικήσει στην Σουηδία

Ο Ότ Τάνακ προσέγγισε τον δεύτερο αγώνα του πάνω σε ένα από τα Ford Puma Rally1 της M-Sport με χαμηλές προσδοκίες, αλλά πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη επίδοση και πήρε τη νίκη με διαφορά 18,7 δευτερολέπτων από τον Κρεγκ Μπριν της Hyundai.

Ο Εσθονός ήταν ταχύτερος μόνο σε μία από τις 18 δοκιμές ταχύτητας σε χιόνι και πάγο του αγώνα, αλλά σημείωσε χρόνους στην πρώτη τριάδα σε 12 από αυτές. Αυτή η συνέπεια ήταν που τελικά απέδωσε καρπούς για τον ίδιο και τον συνοδηγό του Μάρτιν Γιαρβεόγια.

"Ήταν μια καλή νίκη, λίγο συναισθηματική. Υπήρχε και λίγη ένταση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου", αποκάλυψε ο Τάνακ μετά την νίκη του.

"Ήρθαμε στο ράλλυ στην πραγματικότητα χωρίς, δεν θα έλεγα, να περιμένουμε πολλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν περιμέναμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Απλά ήρθαμε εδώ και έπρεπε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε".

Η πρώτη ημέρα του ράλλυ κύλησε σχετικά καλά για τον Τάνακ, και μάλιστα προηγήθηκε πριν από τη διακοπή του σέρβις στα μέσα του σκέλους. Αλλά το Σάββατο άρχισε να παίρνει φόρα, ανακτώντας την πρωτιά από τον Μπριν με μια μεγάλη ώθηση κάτω από το σκοτάδι.

"Σίγουρα χρειάστηκε λίγος χρόνος στην αρχή για να προσαρμοστώ στο αυτοκίνητο και ήταν λίγο δύσκολο. Αλλά θα έλεγα ότι ήδη από το Σάββατο κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω για να κάνω κάποιους καλούς χρόνους", δήλωσε.

"Ας πούμε ότι ποτέ δεν κερδίζαμε πραγματικά τα ετάπ, αλλά ήμασταν πάντα εκεί και φάνηκε ότι το δυνατό μας σημείο αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ότι κρατούσαμε τον μέσο όρο του ρυθμού μας σε υψηλά επίπεδα και σε κάθε ετάπ ήμασταν σε θέση να είμαστε κοντά σε όποιον κέρδιζε το ετάπ".

Η νίκη του Τάνακ τον ανέβασε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει το δυσμενές έργο να ανοίξει το δρόμο την επόμενη φορά στο Ράλλυ Guanajuato México (16-19 Μαρτίου).

"Το Μεξικό είναι πάντα μια πρόκληση", πρόσθεσε, "αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό σήμερα. Θα το τονίσουμε αυτό τις επόμενες δύο εβδομάδες!"