WRC: «Ιδανικό ξεκίνημα» η νίκη του Τάνακ στην Σουηδία για την M-Sport Ford

Η νίκη του Ότ Τάνακ στο Ράλλυ Σουηδίας έδωσε στην M-Sport Ford την καλύτερη δυνατή ώθηση στην αρχή της νέας σεζόν του WRC, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Ρίτσαρντ Μίλενερ.

WRC: «Ιδανικό ξεκίνημα» η νίκη του Τάνακ στην Σουηδία για την M-Sport Ford

Υπήρξαν συγκινητικές σκηνές στο Umeå το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς ο Ότ Τάνακ και ο συνοδηγός του Μάρτιν Γιαρβεόγια κατέκτησαν την νίκη στον δεύτερο γύρο του φετινού WRC, τερματίζοντας την τετραήμερη διοργάνωση με διαφορά 18,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Κρεγκ Μπριν, έπειτα από μια συναρπαστική μάχη σε χιόνι και πάγο.

Η M-Sport Ford περίμενε με ανυπομονησία αυτή την στιγμή του θριάμβου. Παρά τις προσπάθειές της, η ομάδα δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μια νίκη για 385 ημέρες, που χρονολογούνται από την νίκη του Σεμπάστιαν Λεμπ στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο το 2022. Αυτό συνέβη μέχρι που έφτασε επιτέλους το απόγευμα της Κυριακής, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τη βρετανική ομάδα, καθώς κατέλαβε και πάλι το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Το περιμέναμε αυτό εδώ και πολύ καιρό», παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ομάδας Ρίτσαρντ Μίλενερ. «Έχουν περάσει πάνω από 12 μήνες από την τελευταία φορά που διεκδικήσαμε την νίκη όλο το Σαββατοκύριακο και το να κερδίσουμε με τον τρόπο που το έκανε ο Τάνακ έδειξε πραγματικά την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Αυτό που μπόρεσε να κάνει, ιδιαίτερα από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή, ήταν υπέροχο να το παρακολουθείς - και είναι υπέροχο να γιορτάζεις με όλα τα παιδιά και τα κορίτσια μετά από μια δύσκολη χρονιά [το 2022].

Νομίζω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε εδώ - έχουμε μια νίκη μετά από δύο αγώνες. Είναι το τέλειο ξεκίνημα».

Το αποτέλεσμα του Ότ Τάνακ τον ανέβασε στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, γεγονός που σημαίνει ότι θα ανοίξει τον δρόμο την επόμενη φορά στο Ράλλυ Guanajuato México (16-19 Μαρτίου). Αν και αυτό θεωρείται συχνά μειονέκτημα στο χαλαρό χαλίκι του αγώνα, ο Μίλενερ δεν ανησυχεί.

«Θέλω να πω, ο κόσμος θα αρχίσει ήδη να μιλάει για την θέση στο δρόμο στο Μεξικό, αλλά, για μένα, είναι άσχετο πραγματικά», δήλωσε. «Πρέπει να παίρνεις τους βαθμούς και τις ευκαιρίες όσο μπορείς, και οι στόχοι μας είναι να το παίρνουμε ράλλυ με ράλλυ».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Τάνακ, ο οποίος επανήλθε στην M-Sport στην αρχή της φετινής σεζόν μετά από θητείες στην Toyota και την Hyundai, δήλωσε ότι η επιτυχία του οφείλεται σε μια πραγματική ομαδική προσπάθεια.

«Προφανώς σημαίνει πολλά για μένα, να έρθω σε ένα νέο αυτοκίνητο και να φέρω αποτελέσματα σε αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε ο Εσθονός. «Είναι μεγάλη προσπάθεια για την [M-Sport] να αγωνίζεται ενάντια σε τόσο μεγάλους κατασκευαστές.

Είμαι σίγουρος ότι δέχονται αρκετό άγχος από εμένα, αλλά όσο αποδίδει, τότε όλοι κερδίζουμε. Είναι υπέροχο να είμαι μέλος αυτής της ομάδας».